Najnovije

SEĆANJE NA NATO BOMBE: Ovako su se molili patrijarh ruski Aleksij i patrijarh srpski Pavle

BEOGRAD - Pred više od deset hiljada vernika Patrijarh ruski Aleksij i Patrijarh srpski Pavle služili su 21. aprila 1999. godine, u sred zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, na svetosavskom platou veliku „Molitvu za mir“.
Patrijarh Pavle (Foto: Pravoslavlje)

Patrijarh Pavle (Foto: Pravoslavlje)

„Učinite sve da bi svet upoznao dobrotu vaših srca, da se Kosovo, sveta srpska zemlja, i dalje ne bi skrnavilo, a Gospod će dati silu narodu svome“, naglasio je Patrijarh Aleksij. „Vojna dejstva NATO-a nemaju za cilj da bilo koga zaštite. Oni jednostavno hoće da razruše postojeći svetski poredak. Žele da nametnu svoju grubu silu kao vrhovni zakon. Ali, nepravda i licemerje nikada neće pobediti. Nije Bog u sili, već u istini i pravdi. Na Vašoj strani je istina. Setimo se samo reči Gospodnjih: Sila se moja pokazuje u slabosti. Vi ćete tugovati, ali će se vaša tuga pretvoriti u radost“ – ovim rečima se bratskom srpskom narodu obratio Patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksij Drugi, posle Svete liturgije koju je zajedno sa Patrijarhom Srpskim gospodinom Pavlom služio na platou ispred Hrama Svetog Save. Patrijarh Aleksij je sa vračarskog platoa apelovao na svetske moćnike da obustave rat protiv Jugoslavije, jer: „nijedan rat ne rešava probleme, on ih samo umnožava, a o tome najbolje svedoči dramatično iskustvo ovog veka na zalasku“. On je pozvao sukobljene strane da se vrate dijalogu, naglašavajući istovremeno da hrišćani koji učestvuju u agresiji na SRJ čine veliki, neoprostiv greh.
Pročitajte još:Lavrov o „najvećem neprijatelju Rusije“U Beogradu vežbe Vojske Srbije sa NATO trupama i Vojskom Albanije!
Izvor: vostok.rs (Vanja Savićević) / Iskra

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA