Najnovije

U Beogradu vežbe Vojske Srbije sa NATO trupama i Vojskom Albanije!

Od 4. do 15. maja u Centru za obuku putem simulacija u Beogradu održaće se vežba „Lodžeks 15″ (LOGEX 15), čiji je ovogodišnji domaćin Srbija u saradnji sa oružanim snagama SAD.
Foto: vs.rs

Foto: vs.rs

Ova vežba je, kako je saopšteno na sajtu Ministarstva odbrane Srbije, „deo partnerske saradnje sa NATO“, a u njoj učestvuju: Albaniju, BiH, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora, Finska, Moldavija, Švedska, Srbija i „zemlje koje su sponzori dela vežbe“. Vojska Srbije imala je i ranije slične manevre, u kojima su bile uključene oružane snage Albanije.

Predavanje generala Bartelsa polaznicima VSBO i GŠU

U prostorijama Združene operativne komade Generalštaba Vojske Srbije, predsedavajući Vojnom komitetu NATO-a general Knud Bartels, održao je predavanje „NATO trenutni i budući izazovi“ polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane i Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane. Tom prilikom, general Bartels se osvrnuo na situaciju u Evropi sa početka 20. veka, razmatrajući istorijsku perspektivu u kontekstu savremenih bezbednosnih izazova. On je takođe govorio o strateškoj politici NATO-a, kao i o aktuelnim operacijama Alijanse. General Bartels je, tokom izlaganja, podsetio na dosadašnju saradnju Srbije i NATO-a, a govorio je i o perspektivama saradnje u budućnosti. Završni deo predavanja protekao je u razgovoru sa polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane i Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.
Pročitajte još:Rusi tvrde: Odnosi Srbije i Rusije intenzivniTELOHRANITELJ UMALO UBIO SLOBU U FALKONU: Nikada nije dokazano da je ovo bio atentat na Miloševića!
Izvor: Danas.rs, vs.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA