Najnovije

Ruski novinari u Debaljcevu sreli Srbe u uniformama: Ostajemo do pobede (VIDEO/FOTO)

DEBALJCEVO - Reporteri ruskog lista Komsomoljskaja Pravda boravili su u Debaljcevu gde su uradili reportažu o gradu u kom je vođena poslednja velika bitka rata u Ukrajini. Prema njihovom izveštaju u grad se vraća sve više civila, u gradu ima i dece, a počele su da rade i dve prodavnice.
Srpski dobrovoljci (Foto: kp.ru)

Srpski dobrovoljci (Foto: kp.ru)

Na ulicama nije vidljiva vojska, a i nekolicina vojnika koje su srelu nisu nosili oružje. Šetajući ulicama Debaljceva oni su naleteli na četvoricu dobrovoljaca iz Srbije. Ovi mladići, dva Novosađanina i dva Beograđana, objasnili su da su od decembra u Novorusiji. Oni su objasnili da su Novorusiju došli iz zahvalnosti prema ruskim dobrovoljcima koji su se borili na strani Srba ali i da bi se suprotstavili NATO-u. Jedan od njih kaže da su učestvovali u borbama za Peski kod donjeckog aerodroma. - Ovo je prilika za borbu protiv NATO-a i fašističkog zapada. Mi smo videli u našoj zemlji kako zapadne zemlje prinose demonkratiju nasilnim putem - kažu oni. Srpski dobrovoljci kažu da ostaju u Novorusiji do pobede. Pogledajte snimak od 6.30:
Pročitajte još:Berić: Ukrajinska vojska nam tražila da granatiramo njihove!Putinovo najjače oružje na ulicama Moskve (VIDEO)
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA