Najnovije

Vučić: Sastanak u Briselu prilika da pokažemo privrženost EU

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sastanak "Prijatelji Srbije" 18. maja u Briselu biti prilika da Srbija još jednom pokaže koliko je posvećena ispunjenju glavnog cilja - članstva u EU.
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

"Otvaranje poglavlja Srbiji značiće realnu sliku stanja srpskog društva", rekao je Vučić i dodao da su ekonomske reforme i mere fiskalne konsolidacije doprinele da pokazatelji srpske ekonomije budu gotovo u skladu sa standardima jedinstvenog tržišta EU, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Vučić je danas razgovarao sa austrijskim i italijanskim ambasadorima u Beogradu, Johanesom Ajgnerom i Đuzepeom Mancom, koji su ga obavestili da su se sve zemlje članice odazvale pozivu za učešće na sastanku "Prijatelji Srbije" koji će se održati u ponedeljak, 18. maja, u Briselu. Cilj briselskog sastanka, koji su inicirale Austrija i Italija, prema rečima ambasadora tih zemalja, jeste da se podstakne ubrzanje evropskog puta Srbije, pre svega otvaranjem pregovaračkih poglavlja, navodi se u saopštenju. "Sve što srpska Vlada preduzima kroz sveobuhvatne reforme, i njen doprinos stabilnosti i napretku regiona, u skladu je sa tekovinama Evropske unije", naglasili su Ajgner i Manco. Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je zahvalio Austriji i Italiji na podršci i prilici da Srbija, kao ravnopravni sagovornik, evropskim partnerima još jednom pokaže koliko je posvećena ispunjenju glavnog spoljnopolitičkog prioriteta - članstva u EU. Ajgner i Manco obavestili su Vučića da su se sve zemlje EU odazvale pozivu ministara inostranih poslova Austrije i Italije Sebastijana Kurca i Paola Đentilonija da učestvuju na tom sastanku.
Pročitajte još:Ukrajina gradi “Evropski zid“ na granici sa RusijomDačić: Srbija želi u „Turski tok“ i pozivam EU da nam ne pravi probleme!
Pored Vučića, sastanku "Prijatelja Srbije" 18. maja u Briselu će prisustvovati i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, kao i predstavnici svih zemalja EU. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA