Najnovije

Crnogorac ratovao na strani Albanaca u Kumanovu

KUMANOVO- Muškarac iz Podgorice, koji se predstavljao sa srpskim prezimenom aktivno se raspitivao o položajima naših jedinica na teritoriji Srbije, a odmah po hapšenju, makedonska policija ga je sprovela u američku ambasadu u Skoplju.
Kumanovo (Foto: Jutjub)

Kumanovo (Foto: Jutjub)

Pre tri dana je makedonska policija uhapsila državljanina Crne Gore za kojeg se spekuliše da je pomagao teroristima u Makedoniji i da ih je informaisao o pojedinim metama. Naime, muškarac koji je osumnjičen je prethodno vodio oko 80 dobrovoljaca da se bore na strani Ukrajine protiv Rusije, u novim akcijama je imao ulogu “krtice” koja će ekstremiste da obaveštava o srpskim položajima, saznale su Večernje novosti iz dobro obaveštenog izvora. Ovaj Podgoričanin koji se predstavlja sa srpskim prezimenom je teško mogao upasti u oči makedonskim bezbednosnim službama dok se aktivno raspitivao na terenu o položajima naših jedinica u Srbiji, a odmah nakon hapšenja je predat Amerikancima koji su ga odveli u svoju ambasadu u Skoplju. Već desetak godina osumnjičeni sa bratom drži najveću agenciju za hteničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori koja ima sedište u Podgorici. Inače, srpski obaveštajci sumnjaju da su špijunske aktivnosti mogle da budu u vezi sa mogućim terorističkim akcijama veterana OVK koji su planirali da u narednim danima pređu sa Kosova u Preševo.
Pročitajte još:Dolivaju ulje na vatru: Desničari bi da rehabilituju i generala Nedića!Desnica se buni: Srbija šalje vojnike da poginu za mir u državama koje su priznale nezavisno Kosovo!
Da stvar bude još veća, osumnjičeni je bio pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), završio je više specijalističkih kurseva iz te oblasti, a kotirao se i kao uspešan crnogorski karatista. Iako nije poznat razlog njegovog odlaska iz policije, on je osnovao agenciju za bezbednost. On dugo nije viđen u Podgorici, a brojevi Agencije su isključeni. Pre nekoliko godina je u tim prostorijama došlo do velikog incidenta kada je pod potpuno nepoznatim i nerasvetljenim okolnostima aktivirana “zolja”, i tada je jedan pripadnik agencije teško povređen. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA