Najnovije

POTVRĐENO IZ BELE KUĆE: SAD idu ka Trećem svetskom ratu

MOSKVA - Vodeći ekonomski i politički eksperti su ocenili da se Amerika definitivno kreće ka Trećem svetskom ratu, odnosno, ka sukobu sa Rusijom i Kinom, potvrđujući da američka politička elita kompletnu strategiju gradi kroz prizmu tog sukoba, piše ruska Pravda.
Američki vojnik (Foto: Pixabay)

Američki vojnik (Foto: Pixabay)

Filip Malmgren, doktor ekonomskih nauka i jedan od najuticajnijih analitičara u SAD-u, bivši savetnik američkog predsednika za oblast finansija, rekao je u decembru prošle godine da su Sjedinjene Američke Države "već u ratu sa Kinom i Rusijom". "Nedavno sam bio na sastanku sa zvaničnicima Pentagona i oni su mi rekli da odluke donose u prizmi toga da je SAD već u ratu sa Kinom i Rusijom." - rekao je Skot Borg, savetnik američke vlade, tvrdi dr Malmgren. "Ovi ratovi se vode u sajber prostoru i ekonomiji više nego što je to sukob oružanih snaga." - rekao je tada Borg. Kako on tvrdi, Amerika aktivno vodi sajber rat protiv Rusije, Kine i Irana, a sajber rat protiv Irana je i zvanično objavljen prilikom krize oko nuklearnog pitanja, navodi se u tekstu. Pol Krejg Roberts, bivši savetnik američkog predsednika Ronalda Regana i jedan od najuticajnijih analitičara na svetu, stoji na stanovištu da rat između Rusije i SAD uveliko traje. Podsećamo, Roberts je javno pozvao rusku političku elitu da se "probudi i prestane nazivati američke političare i SAD partnerskom stranom". Istu stvar tvrdi i profesor za međunarodne odnose na Univerzitetu NJujorka, Mark Galeti, koji javno govori da su "Zapad i Rusija u ratu".
Pročitajte još:Razbijena gej parada u Moldaviji!Amerika ispada iz igre: Počinje nova era odnosa Rusije i EU!
Ron Pol, bivši američki kongresmen i jedan od istaknutih političara u SAD-u, ocenio je nedavno da su sankcije akt rata i da je Amerika takav akt rata sprovela naspram Rusije i Irana. On je takođe rekao da SAD ozbiljno ulazi u vojnu konfrontaciju sa Kinom povodom krize koju stvara u Južnom moru. Podsećamo, arhipelag Spratli je teritorija koju Kina smatra svojom, dok SAD tvrde da Kina treba da odustane od arhipelaga na koji pravo polaže još pet zemalja poput Vijetnama i Bruneja. Kina ozbiljno tretira vojne pretnje SAD-a i moguć je sukob, tvrdi Ron Pol. Veliki broj analitičara tvrdi da sukob u Ukrajini predstavlja predvorje nuklearnog rata između SAD i Rusije, te da rat u Ukrajini predstavlja veliku opasnost po svet. Agresivna američka politika je odavno percipirana u mnogim delovima sveta kao politika izazivanja globalnog sukoba, a očigledno da je takva misao konstanta i u krugovima američke političke elite, kako onog dela koji se protivi takvoj politici, tako i kod onog dela elite koja sprovodi istu. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA