Najnovije

NEBOJŠA JEVRIĆ: Uspešna žena

„Raskućenoj lako je guliji, Rep na krsta, pravac u Evropu“ A.J.Mariokov Piše: Nebojša Jevrić
Nebojša Jevrić (Foto: Kurir)

Nebojša Jevrić (Foto: Kurir)

Ta bezuba starica, Evropa, željna je mladog mesa,mlade slovenske krvi koje se lako germanizuje. Neko treba i da radi jer će uskoro prosečan Evropljanin biti penzioner. I ranije se odavde u pečalbu odlazilo. Ali jedno od devetoro dece. Opustela su nama sele. Gradovi sve manji. Sve je više učiteljica na birou za zapošljavanje. Svaki dan je srećem. Gospođu Olgu. Sebe je smatrala uspešnom ženom. I majkom. Bankarska službinica. Sedi sama u „Ludoj kući“ i „Savskom ribaru“. Kafanama gde se skuplja vesela bratija blokovska. Uzaludno pokušava da se uplete u razgovor za nekim od susednih stolova. I ona bi nešto pametno da kaže. Svi beže od od nje i od njene tuge koju ne može da sakrije.
Čitajte Ratne reportaže Nebojše Jevrića:Ratna reportaža: Pres cen­tarRATNA REPORTAŽA: Smi­jehRatna reportaža: PancirRATNA REPORTAŽA: Ži­vot žva­ka
Sanjala je da joj dece žive negde drugde. U nekoj srećnijoj zemlji .I dočekala. Zakidala je na svemu, muljala na inflaciji, ali je uspela da deca završe škole u Americi. Daleko je Amerika. Velika i bez srca. Deca su završila škole, poženili se i poudavali. Deca su dobila svoju decu. Plač unučića i njihove rođendane gleda preko skajpa. Preko sokoćala koje uzaludno pokušava da pomazi. A i to sve ređe - deca nemaju vremena. Gospođa Olga je uspešna žena. Živa sama u velikom stanu, u velikom gradu, na obali velike reke. I niko ne želi da se sa njom druži. U torbi nosi slike sa venčanja, slike dece i unučadi. I zaludno pokazuje svima. Niko od gostiju u blokovskim kafanama ne želi da ih gleda. Niko ne želi da čuje priču o njenom uspehu. Gospođa Olga je uspešna žena. A takvih je u ovom gradu sve više.
Pročitajte još:NEBOJŠA JEVRIĆ: Kada se jaja vežu žicomNEBOJŠA JEVRIĆ: Firer iz našeg sokaka
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA