Najnovije

Ruskim lekovima koji stižu za Šešelja se već izlečio jedan bivši predsednik

BEOGRAD - Milovan Bojić, šef lekarskog tima koji brine o zdravlju Vojislava Šešelja, kaže da je u kontaktu s ruskim onkolozima i da je u toku isporuka ozbiljnog leka iz Ruske Federacije, od koga svi, uključujući i šefa SRS, mnogo očekuju.
Stižu lekovi iz Rusije (Foto: Tviter/Pixabay)

Stižu lekovi iz Rusije (Foto: Tviter/Pixabay)

Pomenuti lek, kaže Bojić, služi za obnovu ćelija oštećene jetre, a dobija se od jetre embriona patke. On je izjavio da je u pitanju izuzetno ozbiljan lek koji dolazi iz Rusije i koji služi za obnovu ćelija jetre, a koristio ga je i predsednik jedne države koja je nastala raspadom SSSR-a. "U pitanju je lek koji se dobija od jetre embriona patke i koji već ima veliku kliničku primenu u inostranstvu", kazao je Bojić, ali nije želeo da otkrije ko je pomenuti predsednik koji je koristio ovaj lek. On je naglasio da uskoro očekuje uvoz tog leka i da se nada da će upravo on ubrzati lečenje lidera radikala i pomoći mu da što pre ozdravi. "I naši lekari su upoznati s tim lekom, posebno se njime bavio jedan naš profesor s medicinskog fakulteta", dodao je Bojić. S obzirom na trenutno zdravstveno stanje Šešelja, koji kaže da se oseća dobro, Bojić je ipak oprezan i zaštitnički nastrojen i tvrdi da je Šešelju potreban odmor i da on nije za intenzivan rad. "NJegovi nalazi su bolji, ali su daleko od najboljih, očekuje ga treća hemioterapija i mora biti obazriviji", izričit je Bojić i podseća da Šešelj ima nezgodan temperament, ali kad nastane kriza, veoma je disciplinovan. On je rekao da bi vraćanje u pritvor Haškog tribunala, gde mu se sudi za ratne zločine, onemogućilo Šešelja da primi hemioterapiju, što bi praktično značilo da se on vraća u Hag da tamo umre. Podsetimo, Šešelj se juče vratio radnim obavezama, a priprema se za treću hemioterapiju od ukupno deset. Šešelj se sa saradnicima sprema za seriju mitinga po Srbiji, do kojih će najveći biti u Beogradu na Vidovdan.

Šešelj: Možda odem na Staru Planinu

Lider srpskih radikala, koji po dolasku iz Haga neumorno radi, kaže da, iako nije navikao da se odmara, predah mu je ipak potreban. "Bilo bi lepo da odem na odmor sa svojom suprugom, to bi sigurno bila neka naša planina s velikom nadmorskom visinom. Voleo bih da posetim Staru planinu ili možda Zlatar, ali zasad ću taj put odložiti. Poslednji put smo porodično letovali 1994. godine u Perastu, u Boki Kotorskoj. I to letovanje se neslavno završilo - privela me je policija jer sam napadao Mila Đukanovića na jednom skupu u Herceg Novom nekoliko dana pred taj odmor", kazao je Šešelj.
Pročitajte još:
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA