Najnovije

Tomislav Lovreković: Kojim dobrom, Borise?

 
Mislio sam da smo videli sve - Macu (Marinkovića, ne diskreciju) kako u šou koji vređa inteligenciju zvanom "Audicija" gađa učesnike jajima jer to smatra krajnje duhovitim, Macu (Diskreciju, ne Marinkovića) kako u šou koji vređa inteligenciju biva zadovoljena flašom od strane drugih učesnika, Acu (jednog jedinog) kako proslavlja činjenicu da nećemo uzimati kredite uzimanjem kredita od kojih će kupiti novu maketu novog Beograda na staroj vodi.... Kad ono - ima i gore!
Piše: Tomislav Lovreković, predsednik udruženja "Pokret"
<div
Tomislav Lovreković (Foto: Jutjub)

Tomislav Lovreković (Foto: Jutjub)

Naime, dokazani zapadnjački poslušnik, vodonoša i klimač glavom, čovek koji se nekada (bez puno razloga) odazivao na epitet predsednika Srbije, Boris Tadić, dao je ulicu svom prijatelju Mikiju Rakiću u Žitorađu. Nakon višestruke provere, a pošto je utvrđeno da nije u pitanju NJuz.net niti neki Kesićev loš (a, imali on drugačije?) fazon, verujem da je svako normalan ostao zatečen.
Preskočićemo ovde ono "o pokojniku sve najlepše", zapravo uopšte nećemo ni ulaziti u lik i delo pokojnog Rakića - osim u tome da nijednim delom, a ni nedelom za života, nije zaslužio ulicu u bilo kom gradu Srbije. Dakle, pošto je zdravim razumom i prostom logikom lako ustanoviti da je Rakićeva jedina kvalifikacija za takvo priznanje činjenica da je Tadićev prijatelj, nameću se, sama po sebi, neka pitanja - da li će uskoro bulevare dobiti Tadićevi prijatelji sa basketa, hoće li se šetališta nazvati po drugarima sa kojima je sedeo u klupi u školi, je li već neki vajar angažovan na spomeniku devojke koju je Tadić prvu poljubio i treba li očekivati da se neki šor zove i po njegovoj omiljenoj komšinici koja ga je čuvala dok je bio mali?
Na pitanje zašto, čemu i kako ulica Rakiću, Tadićev kerber prvog reda, Konstantin Samofalov, koji je požurio da ovaj veličanstven čin promoviše po svim medijima i društvenim mrežama, nije imao odgovor. Makar bi taj odgovor bio u duhu demokratskih načela, transparentnosti i otvorenosti za koji se SDS makar deklarativno zalaže - ćutanje je manir ili priznavanja greške, ili ignorisanja građanstva ili oštre autokratske prakse, dakle sve tri stvari protiv koje se Boris, Konstantin i njima slični, ponavljam, deklarativno bore.
Pored toga, Tadić je na ovaj način dokazao (a, kao da to već nije radio pre?), da Srbiju doživljava kao lično vlasničstvo, njegovu prćiju u kojoj može da prekraja, menja i čini šta god i kako god hoće, držeći se demokratsko-naprednjačke univerzalne krilatice: Pišaj po sirotinji!
Ne znam kako će i da li će Tadić, kerberi i Konstantin kao alfa kerber podneti ovu potresnu i šokantnu činjenicu, ali je vreme da ih obavestimo: nije ovo njihova prćija, ovo je naša Srbija!
Pročitajte još: NEBOJŠA JEVRIĆ: Firer iz našeg sokakaNEBOJŠA JEVRIĆ: Uspešna žena
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA