Najnovije

Porošenko: „Rekordan“ broj ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izbrojao je „rekordan broj“ ruskih vojnika duž ukrajinske granice. Ovu informaciju saopštio je u intervjuu televiziji TSN.
Petro Porošenko (Foto: RIA novosti)

Petro Porošenko (Foto: RIA novosti)

„Duž granice sa Ukrajinom razmešten je rekordan broj ruskih vojnika. Ta informacija nije samo iz naših obaveštajnih podataka, već je potvrđuju i NATO i SAD i zemlje EU“. Detaljnije podatke predsednik nije dao. Prema rečima Porošenka, trenutno se u Donbasu nalazi 64 hiljade ukrajinskih vojnika plus snage Nacionalne garde, Službe bezbednosti Ukrajine i Pogranične službe. „Spremni smo pružiti dostojan odgovor agresiji. Ukrajinska vojska je danas jedna od najboljih na svetu. Kao predsednik, kao vrhovni komandant, uradiću sve što je moguće da zaštitim državu. Ukrajina treba da drži suv barut. Ukrajina treba da povećava efikasnost svojih oružanih snaga“, izjavio je Porošenko. Rusija odbacila sve optužbe za učešće u konfliktu na jugoistoku Ukrajine.
Pročitajte još:TALAČKA KRIZA U PARIZU: Naoružani napadači drže kao taoce 10 osobaBorci ukrajinskog tenkovskog bataljona obavestili Kijev da – otkazuju poslušnost (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA