Najnovije

NAPADAČ NA VUČIĆA: Život mi se pretvorio u pakao

SARAJEVO - Almir Merdić iz Tešnja koji je označen kao glavni napadač na srpskog premijera tokom ceremonije u Srebrenici tvrdi da se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.
Almir Merdić (Foto: Fejsbuk)

Almir Merdić (Foto: Fejsbuk)

On je proznao da se nalazio svega nekoliko metara od incidenta i tvrdi da je podigao ruku kako bi , kako navodi, spasao fotoaparat. Ističe da ništa nije video i da ne može čak biti ni svedok celog događaja. "Otkada su mediji objavili da sam glavni organizator napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića, život mi se pretvorio u pakao. Stalno dobijam pretnje. Vidim i po Fejsbuku se organizuju neki koji se raspituju o meni. Ne znam kako će se sve ovo završiti, kaže Almir Merdić iz Tešnja, koji kaže da je poljoprivrednik. On dodaje: „Ja jesam patriota. Čim sam napunio 18 godina 1993. godine priključio sam se Armiji BiH. Ali, tu ne vidim ništa loše, naprotiv, ponosan sam jer sam branio moju zemlju i moj narod. Nisam činio zločine, borio sam se pošteno za svoju zemlju. Što se tiče, napada, organizovanja incidenta, o tome nisam razmišljao ni u najdubljim snovima“, kaže Merdić, dodajući da u Srebrenicu ide svake godine kako bi odao počast žrtvama. A to će činiti i dalje. Merdić se nada da će BiH preduzeti potrebne mere kako se ne bi našao na listama zbog kojih bi ga srpske vlasti tražile.

Bahati Almir Merdić ranio bračni par

U rekreacionom kompleksu „Katin brijeg“ kod Tešnja, nakon tuče između Aziza Corića zvanog Vajta i Elvira Merdića zvanog Kurta iz Tešnja, na bazenima se s automatskom puškom pojavio Elvirov brat Almir Merdić u društvu Adnana Harića iz Doboja. Almir je posle rafala u vazduh napustio kompleks kako bi pronašao Corića. U poslepodnevnim satima u Jelahu hicima iz automatske puške Almir Merdić naneo je povrede Azizu Coriću i njegovoj supruzi.

Sikijev zet: Rođak je čoveka koga su SAD hapsile za pomaganje islamskoj državi

Kada se posle skandaloznog napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u domaćim medijima pojavila fotografija izvesnog Asima S, označenog kao glavnog organizatora linča u Potočarima, na sajtu sarajevskog lista Dnevni avaz počeli su da se javljaju čitaoci tvrdeći da to nije nikakav Asim već Almir Merdić iz Jelaha kod Tešnja. Merdić je slike iz Potočara postavio i na svoj Fejsbuk profil, ali kada je klupko počelo da se odmotava on je svoj FB nalog ugasio. Čitaoci sarajevskog lista tvrde da se u Jelahu zna da su Merdić i njegova grupa veoma bliski nekim uticajnim ljudima u SDA čiji je lider Bakir Izetbegović. Štaviše, čitaoci tvrde i da je Merdić zet Ramiza Hodžića Sikija, koji je u februaru ove godine uhapšen u SAD pod optužnicom za pomaganje terorističkoj organizaciji Islamska država. Bio je i pripadnik odreda “El mudžahid”. Američke vlasti tvrde da je mesecima slao novac i opremu pripadnicima ISIL. Ime i slike Almira Merdića pojavljuju se i za stranici zatvorene Fejsbuk grupe “Bosanski ratnici”.
Pročitajte još:MLADIĆ MUSLIMANIMA: Ja vas i vašu decu spašavam a naša su pobijena 92. godine u kanjonu Žepe (VIDEO)Zurof: Masakr u Srebrenici nije genocid
Izvor: Agencije, Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA