Najnovije

Ustaško ludilo za proslavu „Oluje”

Masovno slavlje 20. godišnjice „Oluje“, koje Hrvatska organizuje 5. avgusta u Kninu, obeležiće podizanje spomenika Franji Tuđmanu i koncert ustaškog pevača Tompsona.
"Oluja" (Foto: Jutjub)

"Oluja" (Foto: Jutjub)

Pozornica na stadionu FK Dinare već se montira, a Tompson je, zbog poziva države, otkazao ranije planirani nastup istim povodom u Čavoglavama. Očekuje se da će tog dana u Kninu biti prisutno 100.000 ljudi iz cele Hrvatske, koji će zajedno s državnim vrhom slaviti dan koji Srbi obeležavaju kao jedan od najtužnijih u svojoj novijoj istoriji. Proslava „Oluje” počeće podizanjem zastave Hrvatske na kninskoj tvrđavi i zvonjavom sa zvonika, čime se označava ulazak hrvatskih vojnih jedinica u Knin 5. avgusta 1995. godine. Potom će biti otvoren Muzej „Oluje”, otkriven spomenik Tuđmanu, okupljenima će se obratiti najviši državni zvaničnici, a biće priređen i kulturno-umetnički program. Podsetimo, Hrvatska planira da se oduži svojim zločincima i tako što će zagrebački aerodrom dobiti ime Franje Tuđmana. Politički analitičar Dragoljub Anđelković kaže da će sve ovo pogoršati odnose Hrvatske i Srbije i samo doliti ulje na vatru. - Šta god „Oluja” za Hrvatsku bila, oni na grobovima prave paradu. Svaka država mora da ima neki mit kao utemeljenje, ali njihov je propraćen strašnim zločinima. Hrvatska poručuje da je ostala u devedesetim godinama - kaže Anđelković.

Pusićeva brani „Oluju“

U kabinetu šefice hrvatske diplomatije Vesne Pusić kažu da Hrvatska proslavom Oluje „slavi teritorijalno ujedinjenje zemlje, nakon rata koji je započela tadašnja Srbija”. „To je bilo oslobađanje od okupacije i u tome očekujemo podršku svake normalne politike“, poručuju iz Zagreba.
Pročitajte još:OVAKO JE NASTALA PESMA ĐENERALE: Filmska priča o heroju sa Kosova, ikoni srpskih navijača (VIDEO)Srpski dobrovoljci prozvali Treću Srbiju: Gde su pare za decu Novorusije?
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA