Najnovije

Nemački mediji: Šta sada kancelarko, šta sada Evropo?

Poslanik Evropskog parlamenta iz nemačke vladajuće Socijaldemokratske partije Josef Lajnen smatra da bu pored uverljivog reformskog paketa grčke vlade i kreditori morali da provere dužničku sposobnost Grčke i prihvate eventualnu suspenziju dela duga.
Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

On je ocenio referendumsko "ne" grčkog naroda kao proveru zajedništva u evrozoni i naglasio da na vanrednom samitu šefova država ili vlada te zone, najavljenom za sutra, mora biti pronađeno dugoročno rešenje za grčku problematiku, prenose danas nemački mediji. - Da bi se zajedništvo evrozone očuvalo, potrebno je u nevolji praviti i neprijatne komprimise - rekao je Lajnen. On je upozorio da protivnici evra iz svih zemalja čekaju samo na to da se u evropskom projektu jedinstva stvori pukotina koja se ne može više popraviti i da se demokratsko glasanje jednog naroda kazni isključenjem iz jedne zajednice u Evropi. - Do toga ne sme doći - upozorio je Lajnen, prenose nemački mediji uz pitanja "ššta sada, kancelarko" i "ššta sada, Evropo" i komentare da li sledi otpis duga ili izlazak Grčke iz evrozone, ukazuju da je grčko "ne" po njih same veoma loš stav, sa tendencijom pada u neviđeno siromašštvo.
Pročitajte još:Cakalotos novi ministar finansija GrčkeBudućnost po Pentagonu: Rusija je neprijatelj koga treba pokoritiŠpanska levica osokoljena grčkim „ne“
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA