Najnovije

KRIZIZA: Atina očekuje treći paket pomoći

ATINA – Atina se nada da će najkasnije do utorka, 11.avgusta, okončati pregovore sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu finansijske pomoći Grčkoj, saopštili su grčki zvaničnici.
Evro (Foto: Pixabay)

Evro (Foto: Pixabay)

„Uloženi su napori da se pregovori okončaju do ponedeljka uveče ili utorka ujutru”, rekao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman. Grčki zvaničnici su ranije saopštili da očekuju da se sporazum nađe pred parlamentom do 18. avgusta. Atina i njeni međunarodni poverioci nastavili su ranije danas pregovore o trećem paketu finansijske pomoci. Grčki ministri finansija i ekonomije Euklid Cakalotos i Jorgos Statakis nastavili su pregovore s prestavnicima Evropske centralne banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Evropskog stabilizacionog mehanizma o novom paketu pomoći. Britanska agencija navodi da Atina žuri da završi sporazum o novom programu o približno 86 milijardi evra do utorka, kako bi dobila prvu tranšu do 20. avgusta, kada se suočava sa plaćanjem duga Evropskoj centralnoj banci.
Pročitajte još:VARNICE MEĐU „PRIJATELJIMA“: Britansko-španska natezanja oko GibraltaraGlavni grad ukrajine može biti i Donjeck!
Ukoliko nacrt memoranduma o razumevanju i ponovljena analiza održivosti grčkog duga budu spremni po planu u utorak, očekuje se da će ih grčka vlada i parlament odobriti do četvrtka, što bi otvorilo put za sednicu ministara finansija evrozone u petak. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA