Najnovije

TALAS MIGRANATA IDE KA SRBIJI: 4 miliona izbeglica iz Grčke kreće ka Beogradu!

Hiljade migranata ukrcalo se juče u Đevđeliji u voz koji ide iz Grčke za Beograd, a u srpsku prestonicu trebalo bi da stignu tokom noći. Izbeglice sa malom decom bukvalno vise sa prozora vagona, a cilj im je da se preko Beograda dokopaju Mađarske i drugih zemalja Evropske unije.
Migranti (Foto: JuTjub)

Migranti (Foto: JuTjub)

U Grčkoj i Turskoj se trenutno nalazi oko četiri miliona ljudi izbeglih iz Sirije i Iraka, a očekuje se da oni u talasima krenu ka Srbiji, ocenjuje Komesarijat za izbeglice. Ivan Geringov, potpredsednik komesarijata za ovu tešku situaciju sa migrantima u Srbiji optužuje Makedoniju igrčku koje samo “vruć krompir” prebacuju u Srbiju. – Da Makedonija i Grčka poštuju svoje dogovorene obaveze, mi ne bismo imali nikakav problem. Ali, ove dve zemlje ništa ne čine, već samo puštaju migrante da idu dalje ka Srbiji. Trenutno ih u Turskoj ima 2.5 miliona, a u grčkoj 1.5 milion, ne znamo kada će krenuti ovamo, niti kako će to izgledati. Nezahvalno je prognozirati bilo šta, ali ako se broj migranata bude drastično povećavao, sigurno ćemo morati da preduzmemo i neke dodatne mere – zaključio je Gerginov. U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i borilačka pitanja kažu da je ovo uobičajeni svakodnevni dolazak migranata i da nema potrebe za alarmantnim reagovanjem.
Pročitajte još:101 GODINA OD CERSKE BITKE: 5 zanimljivosti o veličanstvenoj pobedi srpske vojskeRODITELJI OVAJ VIDEO ĆE VAM SLEDITI KRV U ŽILAMA: Pogledajte kako je lako manijaku da namami devojčicu (VIDEO)OTAC RAFAILO OČITAO BUKVICU: Crkva nije plaža ni teratana! (VIDEO)
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA