Najnovije

DNR će krivično goniti ukrajinske oficire čije jedinice bombarduju gradove

Ministarstvo odbrane Donjecke Narodne Republike predaće materijale o kršenju primirja od strane Oružanih snaga Ukrajine Međunarodnom vojnom tribunalu, izjavio je Eduard Basurin.
Užasi rata u Ukrajini (Foto: RIA Novosti)

Užasi rata u Ukrajini (Foto: RIA Novosti)

On je saopštio da su zbog svih napada u kojima je korišćeno teško naoružanje u republici podnete krivične prijave i da će „komandanti svih ukrajinskih jedinica koje gađaju naseljena mesta u DNR obavezno krivično odgovarati”. „Materijali o krivičnim delima će biti predati Međunarodnom vojnom tribunalu” - rekao je Basurin. Ukrajinske snage su i juče 17 puta prekršile primirje, ispalivši na teritoriju DNR 75 granata i projektila, saopštilo je ministarstvo odbrane te republike. Prethodno je iz Petrovske opštine Donjeckasaopšteno da je u noćnom napadu ranjen jedan meštanin. U LNR su dva čoveka ranjena u napadu ukrajinskih snaga na selo Smeloje, saopštio je LuganskInformCentr. U međuvremenu, Ministarstvo za vanredne situacije Rusije dostavilo je u Donjeck i Lugansk novu turu humanitarne pomoći. Više od 100 kamiona dovezlo je u Donbas preko 1.000 tona namirnica, lekova i najneophodnijih potrepština.
Pročitajte još:Pol Krejg Roberts: Migranti su rezultat agresije SAD i EUUKRAJINSKI FAŠISTI INDOKTRINIRAJU DECU: Otkriven kamp „Desnog sektora“ za obuku dece
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA