Najnovije

Čeda ponovio i opet svi ćute: Kosovo je glavni uslov za članstvo u EU!

BEOGRAD - Čedomir Jovanović, lider LDP-a, nedavno je pozdravio najnovije sporazume postignute u Briselu između Prištine i Beograda, ističući da je neophodno čim pre priznati nezavisnost Kosova, jer će to biti jedan od glavnih uslova za članstvo Srbije u Evropskoj Uniji.
Čedomir Jovanović (Foto: Jutjub)

Čedomir Jovanović (Foto: Jutjub)

Iako je ovo suštinsko pitanje za srpsku politiku, izjava Jovanovića je toliko izignorisana od strane političara, kako vladajućih, tako i opozicionih, da čak ni u medijima, ne računajući "Pravdu", nije zauzela pravo mesto. Jovanović je ovu izjavu jasnije ponovio i na svom Tviter profilu, ali opet nema reakcije, kao da je to krajnje nevažno pitanje. Možda je Jovanović izgubio svoje pozicije na političkoj sceni, ali teško je poverovati u to, jer su Jovanovićeve izjave gotovo uvek izazivale, pa i po mnogo manje važnim pitanjima, pažnju javnosti i medija. Na primer, svega dan ranije, gotovo svi mediji su preneli njegovu tezu o "fašističkom divljanju desničara" kojom se protivio protestu protiv politike Evropske Unije povodom migranata. Da li će Srbija morati da prizna Kosovo da bi ušla u Evropsku Uniju i da li zbog toga politiku učlanjenja Srbije u EU treba proglasiti neustavnom i antisrpskom, pitanje je izgleda koje ne odgovara nikome u ovom trenutku, pa čak ni opoziciji. Nikome ne pada na pamet da se bavi temom "priznanja Kosova", jednima verovatno iz dubokog uverenja da se to nikada neće desiti, drugima verovatno iz uverenja da je to već završena stvar.
Pročitajte još:Kitarovićka skapirala: Brisel da zove Rusiju upomoć!ŠEŠELJ OBJAVIO SVOJIMA: Krećemo u kampanju – izbori na Svetog Nikolu!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA