Najnovije

I Ukrajina zabranila prelet ruskim avionima

Ukrajina je zatvorila svoj vazdušni prostor za ruske avione koji prevoze pomoć u Siriju, izjavio je danas premijer te zemlje Arsenij Jacenjuk.

Su-24 (Foto: russianplanes.net)

Su-24 (Foto: russianplanes.net)

Jacenjuk je, tokom sastanka sa svojim slovačkim kolegom Robertom Ficom, rekao da Ukrajina neće dozvoliti ruskim avionima da koriste ukrajinski vazdušni prostor za prelete do Sirije.

„Vazdušni prostor za ruske avione koji lete za Siriju preko teritorije Ukrajine je zatvoren, a vazdušni prostor iznad neutralnih voda se sada kontroliše na poseban način“,  rekao je Jacenjuk u Bratislavi. On je dodao i da je državnoj kompaniji naredio da pojača kontrolu nad letovima ruskih aviona koji idu za Siriju. Ranije ove nedelje, Bugarska je zabranila let preko vazdušnog prostora svoje zemlje ruskim avionima koji su isporučivali humanitarnu pomoć u Siriju. Vlada Bugarske je potom saopštila da je spremna da otvori vazdušni koridor nakon provere tereta. Osim toga, američka ambasada uputila je prošle nedelje zahtev Atini da zabrani prelete ruskim avionima, ali su grčki zvaničnici odbili to da učine.
Pročitajte još:POBUNA AMERIČKIH ŠPIJUNA: Menjaju se izveštaji o džihadistima, ISIS je jači nego što se misliLavrov: Ruska vojska u Siriji već godinama, pomaže sirijskoj armiji protiv Islamske države
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA