Najnovije

Pljušte pozivi na bojkot hrvatskih proizvoda

BEOGRAD - Pojedine stranke i pokreti pozvali su danas na bojkot hrvatskih proizvoda.
Ilustracija (Foto: Progressive magazin)

Ilustracija (Foto: Progressive magazin)

Srpska radikalna stranka je pozivala sve građane Srbije da ne kupuju robu hrvatske proizvodnje, da ne kupuju robu u prodavnicama čiji su vlasnici Hrvati. - Privatizacije „Agrokora“ i „Atlantik grupe“ provedene su kriminalnim radnjama i mora se povesti istraga kako je do toga došlo. Za veoma sitan novac Hrvati su sve ovo dobili u vreme dosmanlijskog režima. LJudi koji su u taj kriminal bili umešani moraju da idu u zatvor. Ako ovaj režim zaista namerava da vodi ozbiljne poteze u zaštiti srpskih nacionalnih interesa, onda mora povesti istragu kako je došlo svih ovih privatizacija - istakao je Vojislav Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare, rekavši da je zabrana ulaska svih roba proizvedenih u Hrvatskoj na teritoriju Srbije dobar potez vlade. - Nadamo se da to neće biti kratkotrajna mera, da neće vrlo brzo od toga da odustaju, pod pritiskom Evropske unije ili bilo koga sa Zapada. Ta mera mora biti pokazatelj jedne ozbiljnije orijentacije Srbije u spoljnoj politici, pogotovo na balkanskim prostorima - naglasio je Šešelj.

Srpska liga: Podržimo svoju državu, bojkotujmo hrvatsko!

Srpska liga pozvala je danas građane Srbije, da prekinu sa kupovinom proizvoda koji su uvezeni iz Hrvatske.   - Pokušaj ekonomskog udara Hrvatske, na Srbiju zatvaranjem granica, zahteva snažan odgovor, ne samo Vlade Srbije, već i svih građana kao i srpskih firmi. Vreme je, da se konačno prekine srpska apatija, povodom decenijskog hrvatskog preuzimanja srpske privrede. Pozivamo sve građane Srbije, da podrže svoju državu i od danas otpočnu bojkot, svih hrvatskih proizvoda koji se prodaju u Srbiji. Pozivamo i sve kompanije iz Srbije, a pogotovo trgovinske lance, da iz svog asortimana izbace robu uvezenu iz Hrvatske. Pomozimo srpskoj privredi, da se oporavi i umesto uvezenih hrvatskih kupujmo proizvode, napravljene u srpskim kompanijama - poručuju iz Srpske lige.
Pročitajte još:VUČIĆ NE UZVRAĆA ISTOM MEROM: Hrvati su dobrodošli u Srbiju, na ludilo nećemo odgovaratiSrpska liga: Ozbiljno su uzdrmani temelji EU, podržavamo kontramere Hrvatskoj!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA