Najnovije

UJEDINJENE NACIJE U ŠOKU: Pogledajte ovo naređenje Luganske Narodne Republike

Podsekretar Ujedinjenih nacija za humanitarna pitanja Stiven Obrajan izrazio je danas "duboku zabinutost" povodom toga što su "de fakto" vlasti Luganske oblasti naložile agencijama UN da napuste to područje na istoku Ukrajine.
Situacija se ne smiruje (Foto: Kyivpost.com)

Situacija se ne smiruje (Foto: Kyivpost.com)

U saopštenju Obrajana se navodi da je agencijama UN rečeno da okončaju svoje delovanje i napuste Lugansku oblast do subote, preneo je AP. On je naveo i da je nekolicini nevladinih organizacija naloženo da napuste Lugansku oblast, pri čemu se u saopštenju ne navodi o kojim organizacijama je reč. Vlasti u LNR i DNR su više puta tvrdile da službenici UN dostavljaju Ukrajincima, preko Zapadnih zemalja, informacije o kretanju vojske Novorusije. Obrajan je dodao da je u opasnosti i rad UN u Donjeckoj oblasti, kao i da je "odluka de fakto vlasti u Donjeckoj oblasti o budućem radu UN na tom području na čekanju, a sve aktivnosti agencija UN su suspendovane". Zvaničnik UN za humanitarna pitanja je, takođe, istakao da to što vlasti na područjuma istočne Ukrajine koja pod kontrolom drže snage Novorusije, ne dopuštaju humanitarni pristup predstavlja "očigledno kršenje međunarodnog humanitarnog prava".
Pročitajte još:PUTIN: Rusija se protivi rušenju Asadove vlasti u SirijiLAZANSKI: „Lepi Zoki” koristi izbegličku krizu i Srbiju za predizbornu kampanju
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA