Najnovije

AMERIČKI GENERAL HODŽIS: Rusija je agresor - moramo na njihove granice!

SAD - Američki general, glavnokomandujući za Evropu, Ben Hodžis, izjavio je u intervjuu za portal Brejking Defens (Breaking Defence) da je Rusija sprovela "akt agresije" u Istočnoj Evropi, te da je armija SAD dužna da skoncentriše snage u tom regionu i spreči otpočinjanje većeg konflikta.
General Ben Hodžis (Foto: JuTjub)

General Ben Hodžis (Foto: JuTjub)

Ukoliko Rusija prva nanese udar, SAD sa svojim saveznicima mora biti spremna da pruži adekvatan odgovor, kaže general Hodžis. "Donbas je jedno od mesta gde Rusija može naneti udar", kaže američki general i dodaje da "Rusija očigledno misli da može diktirati drugim zemljama šta da rade". On kaže da je vojni uticaj Rusije prisutan u Belorusiji, Ukrajini, Gruziji i Moldaviji. Objašnjava da su ruske snage stacionirane u Kaljiningradskoj oblasti i na Krimu uperene protiv NATO snaga u Baltičkom i Crnom moru. "Kako bi sprečili situaciju u kojoj ćemo opet gledati "zelene ljude", recimo u Latviji ili Poljskoj, mi moramo biti prisutni tamo." -kaže general Hodžis. Hodžis zagovara što veće povezivanje sa saveznicima, zajedničke vojne treninge i sve moguće operacije kojima bi NATO alijansa sprečila konflikt sa Rusijom u Istočnoj Evropi.
Pročitajte još:MOSKVA POKAZALA DOBRU VOLJU: Rusija i Ukrajina postigli dogovor o snabdevanju gasomPRED OVIM PROROČANSTVOM DŽIHADISTI DRHTE: Antihrist će se pojaviti na zemlji između Sirije i Iraka!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA