Najnovije

EKSKLUZIVNO: Ruska avijacija izvršila udar u Siriji - snimci srušenog grada (VIDEO)

SAD - Američka globalna tv mreža SiEnEn je javila da je Pentagon saopštio da je ruska aviacija izvršila prvi udar napavši grad Homs u Siriji, a druge nezvanične informacije govore da je to grad Talbisah koji se nalazi u blizini Homsa.
Suhoj SU30 (Foto: Printskrin)

Suhoj SU30 (Foto: Printskrin)

Boraca Islamske države u gradu Homsu nema, a napade nije izvršila sirijska avijacija, nego ruska, rekao je zvaničnik Pentagona za SiEnEn. Barbara Star, korespondent SiEnEn-a iz Pentagona, rekla je da u gradu Homsu nema snaga Islamske države, nego da tamo deluju snage opozicije Bašaru el-Asadu. Agencija RIA Novosti je objavila informaciju da je kabinet sirijskog predsednika Bašara el-Asada za agenciju Frans Pres potvrdio da je Rusija dostavila borbene avione Siriji. Ministarstvo odbrane RF je potvrdilo naknadno da je ruska avijacija, u skladu sa naređenjem Vrhovnog komandata armije RF, Vladimira Putina, otpočela vazdušne operacije uništavanja Islamske države u Siriji. Pravda objavljuje snimke jedne sirijske televizije koji kruže internetom kao snimci posle udara ruske avijacije. Reč je o gradu Talbisah u blizini Homsa. Koliko su relevantni ne znamo, ali pogledajte:
Pročitajte još:Da li je Vladimiru Putinu u NJujorku pretila opasnost?POTVRĐENO: Amerikanci dostavili Ukrajincima smrtonosno oružje
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA