Najnovije

PRIZIVA KRVOPROLIĆE: Sarajevski imam pozvao teroriste da napadnu Republiku Srpsku!

BANJALUKA - Imam džamije kralja Fahda u Sarajevu Nezim Halilović Muderis u nekoliko navrata pozvao je u verskim predavanjima (hutbama) da teroristi u ime Alaha napadnu Republiku Srpsku.
Imam Nezim Halilović Muderis (Foto: Jutjub)

Imam Nezim Halilović Muderis (Foto: Jutjub)

On je pozvao Alaha da sruši Srpsku, odnosno kako je rekao, "entitet sazdan na zločinu i genocidu". Halilović je pozvao i "osveštene pojedince" da "vođeni Alahovom rukom izvršavaju njegove želje i naredbe". On je i pre komemoracije 11. jula u Potočarima, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, uputio hutbu u kojoj je prizvao Alahovo prokletstvo na "zločince i njihove pomagače, na lobiste protiv rezolucije o Srebrenici". Profesor bezbednosti na Banjaluka koledžu Predrag Ćeranić istakao je da su Tužilaštvo BiH i bezbednosne institucije već trebalo da reaguju na pretnje koje je uputio imam i da svi pokazatelji govore da je "teroristički napad na Republiku Srpsku vrlo moguć".
Pročitajte još:Sarajevski imam poziva na uništenje Republike Srpske!Lazanski: Federacija neće optužiti Orića iako je on odgovaran za smrt 3.600 Srba
Izvor: Glas Srpske

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA