Najnovije

Limonov poručio Porošenkovom savetniku da bi mogao biti obešen kao general Vlasov

Savetnik ukrajinskog predsednika Porošenka, izvesni Jurij Birjukov, napisao je – sa odmora u nekom belosvetskom turističkom centru – na svom Facebook nešto od čega je čak i meni zastao dah. Piše: Edvard Limunov
Limunov (Foto: RIA Novosti)

Limunov (Foto: RIA Novosti)

Evo da ga prvo citiram u znatno skraćenoj formi: “Treba li Ruse mrzeti? Ama, ne. Ja sam nemam to osećanje… Imam za njih samo gađenje. Onakvo kakvo se ima prema sitnom i štetnom insektu… Znate ono što osetite dok takvog insekta udarate papučom… Šteta je jedino što naša papuča još nije spremna. Ali, i to je u procesu”. Jasno je: Birjukov misli da su ruski “insekti” uzeli Krim, da se uz njihovu pomoć pobunila trećina Istočne “Ukrajine” i uspela da se uz pomoć Rusije odbrani od Ukrajine. Ukrajina je već izgubila milione građana i znatan deo teritorije. Zato je pravo vreme da se u nemoćnom gnevu pobednici nazivaju “štetnim insektima” i da se mašta o ukrajinskoj papuči. Ali na tu papuču će, krenuli stvari na tu stranu, surovo nagaziti ruska čizma, a i na ručicu koja je bude držala. Birjukov je – da bi se nekako opravdao za gnusnost koju je napisao – danas izjavio da je on sam Rus. Rusi su bili – razni. Dugačkog generala Vlasova (sarađivao u Drugom svetskom ratu sa Nemcima) obesili su u Moskvi. Ništa mu nije pomoglo što je Rus. Bog prepozna svoje, a dugačkog Vlasova su još malo produžili. Visio je, mlateći nogama, u čizmama i oficirskim pantalonama. Birjukove, zašto li se poturaš?
Pročitajte još:TOKOM NAPADA NA „ŠARLI EBDO“: Masakr u jevrejskoj radnji počinjen „Zastavinim“ oružjem!TOTALNA OFANZIVA: Zanemećete kad vidite koliko je gradova oslobođeno u Siriji od decembraBOLESNO: Ukrajinci ismevali smrt ruskog pilota (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA