Najnovije

TRAMP ZATRESAO CELU AMERIKU: Klintonova i Obama stvorili Islamsku državu!

VAŠINGTON - Pretendent za republikanskog predsedničkog kandidata na ovogodišnjim izborima u SAD Donald Tramp optužio je američkog predsednika Baraka Obamu i svoju protivnicu iz redova demokrata Hilari Klinton da su odgovorni za uspon Islamske države (ID), preneo je Tanjug.
Tramp (Foto: JuTjub)

Tramp (Foto: JuTjub)

Američki milijarder je, govoreći na svom najnovijem predizbornom skupu u Biloksiju u Misisipiju, rekao da je Obamina administracija trebalo da obrati pažnju na njegove pozive da SAD preuzmu naftna postrojenja koje kontroliše ID, ali da je umesto toga dozvolila da ta teroristička grupa prosperira, prenosi britanski „Gardijan”. On je naveo da je tri godine upućivao takve pozive, ali „da su svi govorili kako se tako nešto ne može učiniti, jer je reč o suverenoj zemlji” dok, kako je istakao, „tamo ni ne nema zemlje”. „Oni su stvorili Islamsku državu. Hilari Klinton je stvorila Islamsku državu sa Obamom”, rekao je Tramp. Londonski dnevnik primećuje da Tramp na skupu u Misisipiju nije komentarisao propagandni video-snimak koji je u petak objavila ekstremistička grupa Al-Šabab, a na kojem on poziva na progonstvo muslimana iz SAD.
Pročitajte još:KAKO ĆE IZGLEDATI SVET OVE GODINE: Deset stvari koje nas izvesno očekuju u 2016.POBIJTE IH KAO OVCE: Tigrove snage satiru teroriste kod Alepa (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA