Najnovije

Die Welt: Erdogan ne može biti partner Zapada

BERLIN - Turska na čelu sa Erdoganom, čija armija i policija krše prava mirnog stanovništva, ne može nikako biti partner Zapada, piše nemački "Die Welt".
Erdogan (Foto: JuTjub)

Erdogan (Foto: JuTjub)

Ankara vidi veću pretnju u Kurdima, nego u Islamskoj državi, ističe ovaj nemački list. U tekstu se takođe ocenjuje kao greška politika Evrope, odnosno, odluka Merkelove i drugih zapadnih lidera da zatraže od Erdogana da uspostavi kontrolu nad sirijsko-turskom granicom u cilju smanjivanja priliva izbeglica na teritoriju Evrope. Samim tim što se izbeglice kontrolišu na taj način u Turskoj, krši se Evropska konvencija o ljudskim pravima, piše nemački list. "Erdoganu se daje preterana sloboda da deluje kako on hoće." - stoji u tekstu. Evropa se praktično pokorava pred Erdoganom i dozvoljava mu da nastavi sa nasiljem naspram svojih građana, piše "Die Welt" i dodaje da je politika evropskih lidera kratkovida. "Die Welt" napominje da Erdogan sprovodi stravičan teror nad Kurdima na jugo-istoku Turske. Podsećamo, Turska je članica NATO alijanse, ali se pokazalo da NATO alijansa nije jedinstvena u trenutku rušenja ruskog Suhoja na sirijsko-turskoj granici. NATO u tom trenutku nije mogao da izađe u javnost sa zajedničkim saopštenjem, što jasno svedoči o tome da je Erdogan takvim aktom kod mnogih lidera na Zapadu izazvao gnev. Čak su se i Sjedinjene Američke Države ogradile od takvog akta, ističući da je to akt Turske, a ne NATO alijanse. Rusija je uvela niz sankcionih mera protiv Turske.
Pročitajte još:Zapadne zemlje zaprepašćene preciznošću ruskih avio-udara u SirijiRUSKI NEBESKI ZMAJ: Mnogi širom sveta ga žele!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA