Najnovije

KAO SAUDIJCI: Američka koalicija bombardovala sahranu u Iraku, desetine mrtvih!

Međunarodna koalicija predvođena Amerikom bombardovala je grad Dakuk u Iraku, gde je umesto teroriste pogodila posmrtnu povorku. Poginulo je na desetine civila, izjavio je u subotu zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Američki avion (Foto: Jutjub)

- Pažljivo pratimo situaciju u Iraku, gde se od 17. oktobra sprovodi operacija iračkih snaga bezbednosti, uz podršku avijacije međunarodne koalicije, kako bi se blokirali teroristi ID-a u Mosulu. Samo za protekla 24 sata međunarodna koalicija je izvela 22 avionska poletanja taktičke avijacije i četiri ofanzivna bespilotna uređaja, koji su izveli 19 napada na razne objekte na teritoriji Iraka - rekao je Konašenkov. 
On je naveo da su ruska obaveštajna sredstva 21. oktobra zabeležila vazdušni napad dva aviona na naselje Dakuk, koje se nalazi na 30 kilometara južno od Kirkuka, gde, prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, nema boraca ID-a.   - Sudeći po izjavama očevidaca, avijacija koalicije je posmrtnu povorku pomešala s teroristima. Poginule su desetine iračkih civila, među kojima žene i deca. Mi smo više puta napominjali da ovakvi smrtonosni napadi na civilne punktove, koji imaju sve odlike ratnih zločina, za avijaciju međunarodne koaliciji postaju, praktično, svakodnevna rutina - rekao je Konašenkov. On je dodao da se pod naletima koalicionih aviona previše često nalaze svadbe, sahrane, bolnice, policijske stanice i humanitarni konvoji. 
Izvor: 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA