Najnovije

EMIL VLAJKI: Građani Srpske – Čuvari Slobode

Mnogi će za briljantnu pobjedu vladajuće koalicije u Srpskoj na lokalnim izborima reći da je to, ustvari, pobjeda Milorada Dodika. I to nije pogrešno. Predsjednik RS je, po tko zna koji put dokazao da je najbolji političar na balkanskim prostorima. Ali, on nije pobijedio (samo) zbog toga što je vješt političar. On je pobijedio zato što je inkarnacija narodne volje u pogledu očuvanja slobode Republike Srpske od Vašingtona, Brisela i Sarajeva.

Emil Vlajki (Foto: Jutjub)

Zli jezici mogu pričati koliko god hoće kako Dodik to radi kako bi prikrio svoje navodne marifetluke. Narod takvim tvrdnjama nije moguće prevariti.

Narod je shvatio nešto što je suštinski važno, a to je da je oporavak Srpske u svakom pogledu, pogotovu ekonomskom, u funkciji stepena slobode tog državotvornog entiteta. A ono što nitko u svijetu Dodiku ne može poreći jest činjenica da je on taj stepen slobode uspio podići do neslućenih visina o čemu priča čitav svijet, usprkos zlonamjernim naporima svih onih koji već dvije decenije rade na tome da ukinu Republiku Srpsku i da od BiH naprave šerijatsku džamahiriju.

Taj isti narod koji je nagradio Dodikovo osvajanje slobode, surovo je kaznio Savez za Promjene, tu na jedvite jade sklepanu opoziciju koja je sramotno ofirala sa neprijateljima Republke Srpske. Umjesto da brani politički integritet svog naroda i njegovo protivljenje bošnjakizaciji BiH, ova opozicija se, u dosluhu sa Sarajevom, fokusirala na navodne Dodikove kriminalne afere. Pojedine izmišljotine, kao one o „kilogramu zlata za Dodika“, zasigurno će ući u anale historije gluposti minhauzenskog tipa.

Nažalost, istinska bitka za slobodu Srpske tek je počela. Već danas, trećeg listopada, otpočet će udari „međunarodne zajednice“. Ucjene i prijetnje sadašnjoj vlasti u Banjoj Luci će se intenzivirati. Izazivat će se incidenti „niskog intenziteta“ putem kojih će se htjeti isprovocirati NATO intervencija. Jasno će se pokazati opravdanost Dodikove borbe i stanovišta da bez državotvorne političke neovisnosti ovog entiteta, nema spasa za Republiku Srpsku.

Ali bi dušmani Srpske trbali nešto da znaju, nešto što se pokazalo i kroz referendum i kroz lokalne izbore. Dodik kao inkarnacija slobode nije sam. Nije stvar samo u onih deset tisuća, sjajno opremljenih i uvježbanih policajaca koje neće biti lako slomiti. Nije stvar ni u odlučnoj ruskoj podršci. Ovaj put će Srpsku braniti i najveći dio njenog naroda. A historija je pokazala da se jedan narod možda može uništiti, ali ne i pobijediti.

Bože pravde!  

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA