Najnovije

Parović: Za Srbiju očigledno ne važi ono što važi za druge!

Savremeni svet počiva na nekoliko principa, a jedan od najvažnijih je „svetinja“ vlasništva nad imovinom. Princip zaštite vlasništva imovine je nešto o čemu postoji i ideološki koncenzus, tako da ga podjednako poštuju konzervativci i liberali. Rečju, to se ne dovodi u pitanje.

Miroslav Parović (Foto Treća Srbija)

Piše: Miroslav Parović, predsednik stranke Treća Srbija Međutim, nedavne ucene koje su oko imovine Telekoma stigle iz EU, kao i najnoviji pokušaj uzimanja Trepče, jasno stavljaju do znanja da za Srbiju očigledno ne važi ono što važi za druge. Niko nema prava da nas laže, a istina je da kružoci otuđene NATO i EU administracije ucenama nad Srbijom pokušvaju da za sebe prisvoje milijarde evra vrednu imovinu. To više nije pitanje međunarodne politike niti međunarodnog prava, već pitanje ličnog interesa deoničara multinacionalnih kompanija koji su i inicirali rat u bivšoj SFRJ i kasnije petooktobarski puč u Srbiji, a sve sa ciljem besomučnog otimanja imovine.
Iz tog razloga, danas je veoma važno pronaći društvani i politički konsenzus i odbraniti državnu imovinu, imovinu građana Srbije, kao i imovinu Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. To dakle nije pitanje mitomanije, kao što mnogi prikazuju borbu za KiM, već je to pitanje zdrave pameti i elementarne ekonomske logike. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA