Najnovije

NAJPOPULARNIJI SRPSKI ''TERORISTA'': Sinđelića traže i Ukrajinci.

Na sajtu ukrajinskog Centra za istraživanje zločina protiv nacionalne bezbednosti, mira i međunarodnog prava nalaze se podaci Sinđelića (fotografije sa ratišta u Ukrajini, njegovi komentari sa društvenih mreža), koji navodno dokazuju njegovo učešće u tamošnjem ratu.

Aleksandar Sinđelić (Foto: Fejsbuk skrinšot)

Ukrajinski bezbednosni organi traže Beograđanina Aleksandra Sinđelića zbog njegovog navodnog učešća  u ratu u  Donbasu.
Sinđelić je  u spuškom zatvoru zbog sumnje da je jedan od organizatora kriminalne grupe koja je planirala da ubija građane Crne Gore i uhapsi premijera Mila Đukanovića.
Beograđanin je, prema tvrdnjama svog advokata,   samoinicijativno  došao u Crnu Goru i predao se vlastima.
Nije jasno zašto je to učinio, ni šta se tačno dešava u tom  predmetu, s obzirom na veoma šture informacije iz  Specijalnog državnog tužilaštva. 
Na sajtu ukrajinskog Centra za istraživanje zločina protiv nacionalne bezbednosti, mira i međunarodnog prava nalaze se podaci  Sinđelića (fotografije sa ratišta u Ukrajni, njegovi komentari sa društvenih  mreža), koji navodno dokazuju njegovo učešće u tamošnjem ratu.
Ukrajinci terete Sinđelića da je ratovao na strani proruskih snaga i    među najtraženijim osobama je  u toj zemlji.
Istražni sudija Miroslav Bašović odredio mu je pritvor do 30 dana.
Tužilaštvo se nije zvanično oglasilo povodom hapšenja Sinđelića.
“Podsećamo da predmet na koji se odnose pitanja, nosi oznaku tajnosti zbog čega bi svako saopštavanje detaljnijih informacija koje mogu da utiču na postupak predstavljalo kršenje propisa”, odgovorili su pre tri dana iz SDT-a na pitanja o Sinđeliću.
Na taj način izbegli su da  odgovore da li su sa Sinđelićem postigli dogovor da u tom predmetu bude svjedok saradnik, odnosno zaštićeni svedok.
“Vijesti” navode da se Sinđelić najvjerovatnije dogovorio sa crnogorskim tužilaštvom da se preda i "priznanjem pojača dokaze tužilaštva".
Sinđelić i bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, sumnjiče se da su organizatori dvadesetočlane kriminalne grupe uhapšene tokom predizborne noći u Podgorici.
Prema naredbi za sprovođenje istrage, tužilaštvo samo njih dvojicu i Kristinu Hristić sumnjiči za pokušaj terorizma, a ostale za stvaranje kriminalne organizacije.
Katnić je nedavno  kazao da tužilaštvo ima dokaze da je Sinđelić organizator grupe “i osoba koja je pripremila oružje i dron”.
Sinđelić je 19. oktobra rekao da ga dešavanja u Crnoj Gori ne zanimaju.
"Ako (Milo) Đukanović tamo pali marihuanu i piše gluposti, to je njegov problem, razumete. Ta kriminalna opcija tamo što radi uopšte me ne zanima, a za ovo što se dešava po medijima tek ćemo da se tužimo i da vidimo šta će da bude, s obzirom da ja iz Srbije nisam odlazio, niti znam o čemu se radi", rekao je Sinđelić tada "Vijestima".
Od 20 uhapšenih u predizbornoj noći u Podgorici, tužilaštvo je nakon saslušanja pustilo na slobodu šestoro. Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA