Najnovije

ONI SU ODLUČILI DA OBJAVE RAT: Smrt kvaziumetnosti u "Talogu vremena"!

15. novembra u Centru za kulturu Rakovica počinje ciklus muzičko-poetskih večeri art-dueta ZiD, koje će se održati svakog drugog utorka s početkom u 21 čas.

Zoran Vujanović i Dejan Bulajić (Foto: Arhiva)

Art-duet ZiD čine: Zoran Vujnović(pisac,književni predovilac,kompozitor/osnivač i vođa benda Zaratustra/ i poznati beogradski pedijatar) i Dejan Bulajić (renomirani novinar i radijski voditelj).
Ovaj kreativni dvojac dao je sebi u zadatak da kroz svoje dvonedeljne nastupe u spomenutoj ustanovi kulture tokom narednih godinu dana, ponudi publici jedan interesantan pristup svetskoj poeziji rušenjem jezičkih i vremenskih barijera, a u cilju trajne afirmacije pravih vrednosti i odbrane od sve jačih pritisaka šunda i kiča, čiji smo svakodnevni, najčešće, nemi posmatrači. 
Ova dva svestrana intelektualca i umetnika odlučili su da dignu svoj glas i objave rat kvaziumetnosti, služeći se svakako najromantičnijim oružjem u istoriji čovečanstva – muzikom i poezijom, kojima će pokušati da centar pažnje publike prebace na neke, možda već i zaboravljena ili, ako ništa drugo ono barem, zapostavljena poetska dela trajne literarne vrednosti, koja svakako nisu zaslužuila da netragom izčeznu u sve ubrzanijem tehnološkom vrtlogu naše svakodnevice.
Na svom prvom nastupu, art-duet ZiD predstaviće zbirku pesama Zorana Vujnovića – „Talog vremena“ koja ovih dana izlazi iz štampe, uz izvođenje originalne, autorske muzike ove „polovine“ spomenutog dueta. Drugi nastup, koji ćete gledati 29.11.2016. u itom teminu, biće, pak, posvećen stvaralaštvu najnovijeg nobelovca u oblasti književnosti – Bobu Dilanu, čije će pesme, publika moći premijerno da čuje u originalnom prepevu Dr Vujnovića. Naredni nastupi biće posvećeni najlepšoj poeziji različitih naroda, epoha i raspoloženja, ali i nekim novim stvaraocima koji zavređuju pažnju šire javnosti. 
Bilo kako bilo, svaki drugi utorak, u 21 sat, u Centru za kulturu Rakovica, trebalo bi da postane pitoma oaza spokoja za sve one koji žele da se, bar na tren, opuste i predaju melodičnim zvucima klavira, harmonike, gitare i usne harmonike, i omamljujućim rimama stihova najvećih majstora poezije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA