Najnovije

NEVEROVATNO: Hrvati su zbog ovoga tukli delije!

Navijači Crvene zvezde iz Vukovara tvrde da ih je hrvatska policija silom, batinama, ubeđivala da priznaju učešće u incidentu koji se desio 19. novembra na utakmici srpske fudbalske Superlige u Kruševcu, kada je na tribinama zapaljena hrvatska zastava.

Delije (Foto: Jutjub)

– Upali su nam u kuće, počeli da nas maltretiraju kao da smo najgori zločinci. Rekli su da znaju sve i da nas hapse zbog povrede ugleda Republike Hrvatske, jer smo navodno palili šahovnicu na utakmici Napredak – Crvena Zvezda u Kruševcu. Batinama su nas terali da priznamo taj „zločin“ iako nemamo nikakve veze sa tim – rekli su navijači za beogradske “Večernje novosti”.
Kako ističu ove pristalice crveno-belih, oni i njihove porodice trpe veliku torturu zbog tog događaja.
– Hrvatska policija zna i prati nas skoro na svakom našem putu. Nikada ne pravimo probleme. Oni od ovog događaja prave takvu klimu i predstavljaju nas u takvom svetlu kao da smo državni neprijatelji.
Ta grupa mladića, koja godinama prati srpski klub, ne krije strah za drugove koji su u zatvoru, strahujući da će se hrvatski policajci vratiti i po njih.
- Uhapšeni smo na osnovu zamućenog snimka i “prepoznavanja”, a nijedan od nas se ne vidi na spornoj fotografiji. Jednom momku su čak rekli da će, ako ne prizna, završiti kao njegov otac koji je u Vukovaru ubijen 1991. Maltretiraju im i ucenjuju čak i devojke, govore kako su na poternicama i u Srbiji i da će biti uhapšeni čim pređu granicu. Prete da će da im objave imena, pa da vide kako će da prođu kada im hrvatski navijači zakucaju na vrata – pričaju drugovi uhapšenih.
Ovi navijači tvrde da je od trojice uhapšenih traženo po 10.000 evra kako bi početak suđenja čekali na slobodi.
Trojica od njih su uhapšena pre dva dana u Vukovaru zbog sumnje da su zapalili šahovnicu, određen im je pritvor, a sumnjiče se da su počinili krivično delo povrede ugleda Republike Hrvatske.
“Novosti” navode da su mladići od 18, 23 i 26 godina sa šireg područja Vukovara i Vinkovaca, a Vukovarsko-sremska policija je saopštila da je mladiće identifikovala operativnom radom, iako su im na fotografiji zamućena lica.
Tvrdi se da se na fotografiji objavljenoj s te utakmice vidi sam početak paljenja hrvatske zastave.
Navijači su, tvrde hrvatski mediji, pored paljenja zastave imali i barjak na kojem je bio tenk ispod četiri ocila, a u njihovim rukama našla se i zastava Herceg Bosne na kojoj je pisalo “Grude”.
Nagađa se da je zastava ukradena u Vukovaru na dan obeležavanja godišnjice pada grada, a koji je bio dan pre utakmice u Kruševcu. OVDE pogledajte doček koji fudbaleri Zvezde nikada neće zaboraviti. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA