Najnovije

OVO SU SRPSKI MIGOVI: Vučić u Moskvi pored novog čuvara srpskog neba (FOTO)

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić obišao je danas u Moskvi hangar u kome je smešteno šest aviona "mig 29" koje je Srbija kupila od Rusije pod najpovoljnijim uslovima!

Vučić (Foto: Jutjub)

Premijer  Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Moskvi, gde će se sastati sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom.
Tom prilikom, premijer Vučić i ministar Šojgu finalizovaće dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije, a razgovaraće i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, najavljeno je iz Kabineta premijera.
Sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Zoran Đorđević.
Kako je premijer Vučić ranije rekao, tokom posete Moskvi razgovaraće o kupovini šest borbenih aviona MIG 29, kojim bi učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.
- Pregovaramo da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset Migova 29. To bi značilo značajno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče - podvukao je Vučić.
Premijer je istakao i da avione plaćamo našim novcem i da je na to ponosan, ali je i zahvalio što je cena drastično ispod tržišne.
Ponovio je i da Srbija neće nikoga da napada, ni tuđe da uzima, ali da hoće da bude spremna da zaštiti svoju slobodu i suverenitet, da bude svoj na svome.
- Srbija nema planove agresivnih doktrina, već želi da štiti svoju zemlju, narod i svoje međunarodno priznate granice -  istakao je predsednik srpske vlade. 
On je izrazio uverenje da bi avioni mogli već u naredna tri meseca biti u Srbiji, kao i da se uz pomoć stručnjaka izvrši modernizacija i opreme najsavremenijim raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja.
Takođe je najavio da će se sa Rusijom razgovarati i o određenim protivvazdušnim sistemima, najverovatnije o sistemima M1 ili M2, ali treba videti šta je najbolje i najjeftinije, kao i koje finansijske instrumente i novac možemo da izdvojimo. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA