Najnovije

ZAHAROVA TVRDI: Pronađeno bugarsko naoružanje u Alepu?! (VIDEO)

Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova je rezultat dugoročne antiruske propagande, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: RIA Novosti)

- Odlučna antiruska propaganda se sprovodi već dovoljno dugo, na različitim nivoima, što je rezultiralo ubistvom ruskog ambasadora - rekla je ona.
Zaharova je istakla njegova smrt treba da leži na savesti svih onih koji su učestvovali u širenju te propagande. Prisustvo bugarskog naoružanja u Alepu Govoreći o Siriji, portparolka Ministarstva je navela da su pronađeni tragovi prisustva bugarskog naoružanja u sirijskom Alepu. Kako je rekla, to govori da pojedini predstavnici Bugarske očigledno sprovode određene nepravilnosti kada je reč o isporuci naoružanja u Siriju. - Rusija još od kraja devedesetih prošlog veka pregovara sa Sofijom o zaključivanju sporazuma kako bi se kontrolisao izvoz naoružanja te zemlje u druge države, ali Bugarska uporno to pitanje odlaže. Očigledno da odlaganje tog pitanja zadovoljava pojedine bugarske predstavnike - rekla je ona na konferenciji za novinare. Nediplomatska DŽonsonova izjava Zaharova je ocenila i da je izjava britanskog sekretara za spoljne poslove Borisa DŽonsona o oslobađanju Alepa nediplomatska i neprofesionalna. - Ja savršeno razumem da DŽonson nije profesionalni diplomata, ali ne mogu da shvatim da to ide do tih granica - istakla je ona. Nešto ranije je DŽonson izjavio da to što sirijska vojska kontroliše Alep ne znači pobedu, kao i da Asad zavisi od stranih vojski i ruskih vazdušnih snaga. O sirijskim pregovorima u Astani   Trenutno su u toku pregovori kako bi se utvrdio datum i format sirijskih pregovora u Kazahstanu, navela je Zaharova. Kako je rekla, ovaj susret ni u kakvom smislu neće zameniti sirijske pregovore u Ženevi, već je u pitanju sasvim drugačija platforma. Prethodno su ruski i turski šefovi diplomatije Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu razmenili mišljenja oko sirijskih pregovora u Astani, navodeći da če Moskva, Ankara i Teheran intenzivirati napore po pitanju rešavanja sirijske krize. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA