Najnovije

DS NASTAVLJA "RAT PROTIV AMERIČKE AMBASADE": Skote nisi Skat!

BEOGRAD - Posle objavljivanja fotografija kojima su DS-ovci optužili SAD za stvaranje i sponzorstvo Islamske države, Vladimir Todorić, internacionalni sekretar DS-a i, očigledno, glavni protagonista antiameričkog profilisanja Demokratske stranke, nastavlja sa "udarima po Amerima".
Todorić - ne voli Ameriku ili se folira pred izbore (Foto: JuTJub)

Todorić - ne voli Ameriku ili se folira pred izbore (Foto: JuTJub)

Todorić je prvo objavio fotografije američkog senatora DŽon Mekejna na kojim su susreti Mekejna sa vrhom Islamske države, što je izazvalo različite reakcije u javnosti. Nebojša Krstić, nekadašnji bliski saradnik DS-a i bivši savetnik Borisa Tadića, ocenio je da "u DS-u nisu normalni" i upitao je Bojana Pajtića da li on odobrava takvu političku retoriku demokrata. Krstić je žestoko osudio istupanja demokrata protiv SAD-a. Čudno jeste što DS odjednom žestoko napada SAD, posebno znajući da su donedavno bili pod potpunom upravom Vašingtona. DS je praktično bio lokalni politički servis Bele kuće i pod takvim uticajem američkih vladinih organizacija poput NDI i IRI da su im Amerikanci organizovali odbore širom Srbije, obučavali kompletan menadžment, upravljali predizbornim kampanjama do te mere da su pisali govore za čelnike DS-a, pa čak i osmišljavali slogane za predizborne kampanje. Todorić je danas prozvao američkog ambasadora Kajla Skota i to je učinio preko Tvitera kroz jednu duhovitu opasku napisavši: "Poznati američki režiser Ridli Skat." Todorić aludira na to što se u javnosti ambasador promoviše kao Skat, iako je svima i više nego jasno da mu je pravo prezime Skot. Todorić je iskoristio ime poznatog režisera Ridlija Skota u cilju slikovite prozivke američkog ambasadora. Američki ambasador je svestan da u Srbiji izraz "skot" nije najpoželjniji, pa insistira na tome da ga zovu "Skat" i zbog toga je u više navrata bio tema raznih medijskih članaka i natpisa. DS očigledno nastavlja antiameričku retoriku, a da li je reč o predizbornom dodvoravanju biračima ili odluci da se prekine sa slugeranjstvom Beloj kući i američkoj ambasadi, trenutno se ne može oceniti.
Pročitajte još:Dačić: Niti ima izdaje, niti ruskog protivljenja!LAZANSKI: Dajmo sad i Rusima u Nišu isti status kao NATO osoblju
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA