Najnovije

DOKLE VIŠE: Posle izbora izvesno novo poskupljenje struje?!

Šef Misije MMF DŽejms Ruf izjavio je juče da će se o ceni struje u Srbiji razgovarati tokom naredne posete Misije, koja će uslediti posle parlamentarnih izbora.
Bord guvernera MMF-a (Foto: wikistrike.com)

Bord guvernera MMF-a (Foto: wikistrike.com)

"Prošle godine poskupljenje struje bilo je planirano za april, ali je struja poskupela u avgustu. Takvi rokovi mogli bi da budu primenjeni i u ovoj godini", rekao je Ruf u Vladi Srbije na konferenciji posvećenoj četvrtoj reviziji aranžmana iz predostrožnosti koji je Srbija skopila sa MMF. Govoreći o realizaciji programa koji je dogovoren sa srpskim vlastima, Ruf je ukazao na to da je "ekonomski program Srbije ostvario dobre rezultate i da je Srbija zabeležila pozitivan rast zahvaljujući povećanju stranih investicija". Naveo je i da je javni dug Srbije i dalje visok, kao i da Vlada kasni sa najavljenim otkazima u javnoj upravi i reformom javnih preduzeća. Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je da će reforme biti nastavljene bez obzira na izbore i da je uveren da će četvrta revizija aranžmana sa MMF imati pozitivan ishod. Dodao je i da će Srbija ove godine morati da radi rebalans budžeta zbog troškova održavanja vanrednih parlamentarnih izbora. Guvernerka Jorgovanka Tabaković je istakla da će NBS ispunjavati svoje obaveze u skladu sa programom nakon nastavka razgovora sa MMF. Ona je objasnila i da je misija MMF sugerisala da se dozvole veće dnevne oscilacije deviznog kursa, a da će NBS to sprovoditi tako da se ne ugrozi finansijska stabilnost.

Svetska banka: Pohvale zbog zakona o platama

Svetska banka je pohvalila Vladu Srbije za usvajanje Predloga zakona o sistemu plata u javnom sektoru, jer se na taj zakon čekalo deset godina, saopštila je Vlada posle sastanka premijera Aleksandra Vučića sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verheijenom. Ukoliko ste zaboravili, kako je izgledao talas poskupljenja prošle godine nakon rasta cene struje, možete se potsetiti OVDE.
Pročitajte još:
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA