Najnovije

Milićka, Rokfeleri i američka ambasada udaraju Srbiju 22. februara!

BEOGRAD - Centar za evroatlantske studije (CEAS) organizuje 22. februara u Beogradu konferenciju pod nazivom "Srbija i Rusija, ruski uticaj na stabilnost, demokratizaciju i evropske integracije Srbije", piše sajt NJuz Front, ocenjujući da će konferencija imati istaknuto antiruski i antisrpski karakter i navodeći da je posebno interesantno to što pomoć u organizovanju ove konferencije stiže iz Ukrajine.
Amerika - carstvo slobode, demokratije i slane dečije krvi! (Foto: JuTjub)

Amerika - carstvo slobode, demokratije i slane dečije krvi! (Foto: JuTjub)

Ovu konferenciju srpski prozapadni politikolozi sprovode ne uz pomoć kolega iz evro atlantskih zemalja, nego uz pomoć Ukrajine, navodi NJuz Front. Kako se navodi u saopštenju CEAS-a, konferencija će preduzeti niz aktivnosti s ciljem neutralisanja proruske i antizapadne retorike u srpskom društvu. U centru su ozbiljno zabrinuti razvojem događaja i obećavaju da će "podržati građane Srbije objektivnim argumentima kako bi osetili korist od evroatlantskih procesa u regionu i saradnje Srbije sa NATO-om", piše u saopštenju na stranici CEAS-a. Na ovoj konferenciji će biti predstavljeni rezultati studija: "Jačanje meke moći Rusije na balkanu- cilj i efekti". Takođe, u planu je i izlaganje istoričara koji imaju "novo viđenje" odnosa Srbije i Rusije, a direktor centra Jelena Milić će održati predavanje na temu "smisao evroatlantskih integracija za stabilnost i demokratizaciju Balkana". Zanimljivo je da je na konferenciju pozvan i ruski biznismen Andrej Ilarionov kao i ambasador Ukrajine u Beogradu Aleksandar Aleksandrovič. Ovaj poslednji će pročitati izveštaj o "dugogodišnjim pripremama Putina za agresiju na Ukrajinu", piše NJuz Front. Ovu konferenciju je podržala organizacija "Rokfeler", kao i američka ambasada u Srbiji.
Pročitajte još:NE PADA MU NA PAMET DA IDE U HAG: Šešelj zahteva izricanje presude video-vezom!Ukrajinci napuštaju vojsku zbog gladi
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA