Najnovije

Keri: Islamska država izgubila tri hiljade kvadratnih kilometara teritorije u Siriji

Teroristička organizacija ID je u protekle tri nedelje izgubila tri hiljade kvadratnih kilometara teritorije u Siriji, a 600 terorista je ubijeno, izjavio je državni sekretar SAD DŽon Keri.
DŽon Keri (Foto: Jutjub)

DŽon Keri (Foto: Jutjub)

Keri je na ministarskom sastanku u Parizu, na kojem se razgovaralo o situaciji u Libiji, Siriji, Jemenu i Ukrajini, naglasio da će se nastaviti pritisak na borce ID. Ministri spoljnih poslova Francuske, Nemačke, SAD, Velike Britanije i Italije i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini primetili su poboljšanje situacije u Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Francuske Žan Mark Ejro na sastanku u Parizu. „Primetili smo progres, ali on treba da se širi i nastavi“, rekao je francuski ministar. Ejro je istakao neophodnost poštovanja režima prekida vatre na teritoriji Sirije i obezbeđivanja dostave humanitarne pomoći stanovništvu. „Sledećeg utorka taj konflikt ulazi u šestu godinu. Međusirijski pregovori treba da budu obnovljeni u ponedeljak. Ne treba skrivati da će oni biti složeni, ali hoćemo ponovo da istaknemo svoju podršku umerenoj opoziciji koja je donela smelu odluku da dođe u Ženevu i sedne za pregovarački sto“, izjavio je Ejro. Danas će u Ženevi biti obnovljeni sveobuhvatni međusirijski pregovori pod pokroviteljstvom UN. Učesnici pregovora će tokom nove runde raspravljati o novoj vladi, ustavu i budućim parlamentarnim i predsedničkim izborima.
Pročitajte još:TURCI PRETE: „Miniraćemo“ sirijske mirovne pregovore u Ženevi!(UZNEMIRUJUĆI FOTO) TERORISTIČKI NAPAD NA PLAŽI: Vikali su „Alahu akbar“ i pucali na sve što se krećePUTIN STIŽE U SLOVENIJU, SAD DIŽU UZBUNU: Vašington se plaši probijanja međunarodnih sankcija Moskvi
Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA