Najnovije

ZBOG OVOG ĆE SE TRESTI CELA SRBIJA: Vlast priprema papinu posetu Srbiji!?

SUBOTICA - Predsednik Međunarodne biskupske konferencije sveti Ćiril i Metodije, biskup Ladislav Nemet izjavio je danas u Subotici da je papa Franja trebalo da poseti Srbiju 22. i 23. maja, ali je njegov dolazak odložen zbog raspisivanja izbora za 24. april, javila je Hina.
Papa (Foto: JuTjub)

Papa (Foto: JuTjub)

Nemet je rekao da su pripreme za dolazak pape već počele, od Vatikana su dobijena upustva, bio je spreman program i sve je bilo islanirano. "Međutim, došlo je do promene situacije kada je premijer Srbije objavio raspisivanje opštih izbora, koji menjaju situaciju i atmosferu u državi", rekao je Nemet. Objasnio je da je poseta odložena i da se nije želelo da se o istorijskom dolasku pape u Srbiju govori u predizborno vreme. Bilo je, kaže, planirano da papa boravak u Srbiji započne u Beogradu gde bi posetio jedan izbeglički centar, a ptoom bi se sreo sa srpskim zvaničnicima, kao i poglavarima SPC. Naredng dana je trebalo da poseti Suboticu, kako je objasnio, sedište katolika. Tu je bila planirana misa na gradskom stadionu. Biskup Nemet je dodao je da je na odlaganje papine posete Srbiji uticala i želja da se čuje stav SPC čiji će poglavari zasedati u maju. "Dolazak je znači odložen, ali mi gajimo nadu kako će do posete pape Franje Srbiji doći vrlo brzo. Ne mogu reći kada, no slikovito rečeno, šanse za to su 75 odsto", kazao je Nemet.
Pročitajte još:MILIĆEVA BESNA ZBOG POSETE BRITANSKOG PRINCA: Proziva princa Čarlsa i „srbske desničare“!SRBI, OVAKO ĆE NAS ISTORIJA PAMTITI: Valjevska Gračanica potpuno pod vodom (FOTO/ VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA