Najnovije

HRVATSKI MEDIJI O ŠEŠELJU: "On je simbol širenja mržnje, sanjaće o velikoj Srbiji, ali iza rešetaka"

Hrvatski mediji od jutros aktivno prate i pripremaju se za izricanje prvostepene presude Vojislavu Šešelj u Haškom tribunalu: složni su u oceni da Šešelja čeka duga robija.

Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

Indeks piše da je "ideolog i organizator masovnih srpskih zločina" najavio da će u podne održati konferenciju za novinare u sedištu SRS. Indeks navodi i da je lider radikala optužen u tri tačke za zločine protiv čovečnosti, te u šest tačaka za kršenje zakona i običaja ratovanja.

"Jutarnji list" Šešelja imenuje kao "simbol širenja mržnje i ratnohuškačke politike". "Jutarnji" takođe spekuliše i o visini kazne koja bi lidera SRS mogla vratitgi u hašku ćeliju:
"Šešelj je juče ponovio da očekuje da će biti osuđen na 25 godina zatvora. Tužilaštvo je tražilo kaznu od 28 godina zatvora. Ako bi Hag i Šešelja pustio nakon odsluženja dve trećine kazne, kao što je udovoljio većini osuđenih (...) za svaku kaznu veću od 17 godina moraće se vratiti u pritvor.", piše ovaj list, a dodaje i da Šešelj danas "marginalni političar", te da njegova presuda ne može bitnije uticati na odnose Srbije i Hrvatske.

24sata.hr otvoreno poručuje radikalu: "Šešelj će iza rešetaka sanjati o slobodi, a ne o Velikoj Srbiji!". Takođe, navodi se da je "promoter velikosrpske politike, poznat po opsesivnom ponavljanju ideje o granici na liniji Karlovac - Karlobag - Virovitica, bio “anđeo smrti”: uživao je u širenju mržnje...".

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA