Najnovije

PLJUŠTE ZABRANE: I Diković i Đurić nepoželjni u šiptarskoj "državi"

Nakon zabrane ulaska na teritoriju južne srpske pokrajine Vojislavu Šešelju, danas je doneta odluka i o zabrani ulaska za generala LJubišu Dikovića. Kako tvrde iz SNS-a, i direktoru kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije i visokom funkcioneru te stranke Marku Đuriću, danas je onemogućen ulazak na Kosmet.
Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću takozvane prištinske vlasti zabranile su ulazak na KiM, rečeno je na konvenciji Srpske napredne stranke u Gračanici. Đurić, koji je i član GO SNS-a, nije se pojavio na konvenciji stranke u Gračanici jer mu nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, rečeno je na skupu. Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dajman Jović izjavio je da Đuriću "vlastodršci u Prištini" nisu dozvolili da danas bude na KiM.
"“Đuriću se zabranjuje slobodno kretanja po KiM danas, kada KiM slobodno šetaju stotine belosvetskih terorista, okorelih brutalnih ubica, saboraca istih onih koji ubijaju nedužne građane po Parizu, Briselu i drugim evropskim metropolama"”, rekao je Jović. Verovatno zaboravivši da je zbog mogućeg dolaska Vojislava Šešelja u Kosovsku Mitrovicu prethodnih dana dignut ceo "bezbednosni sistem" kvazidržave, Jović je naglasio da "vlastodršcima u Prištini", dok se ovi prvi slobodno šetaju, smetaju Marko Đurić, Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, niko drugi i jedino oni. Ranije danas šiptarski "ministar inostranih poslova" Petrit Selimi doneo je odluku kojom se načelnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković proglašava za nepoželjnu osobu i zabranjuje mu se ulazak na Kosmet. Kako se navodi, osnov za donošenje te odluke je u "sporazumu između Kosova i Srbije, kojim se MIP Kosova ovlašćuje da daje dozvole za ulazak srpskih zvaničnika na Kosovo". Selimi se u zabrani poziva na navode Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić, u vezi sa ratnim zločinima u Rudnici, zbog kojih je predvodnici ove organizacije sudskom odlukom naloženo da plati visoku odštetu generalu Dikoviću. Izvor: agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA