Najnovije

"SANU vas laže": Akademicima je "opijum" latinska reč, a priznaju da su "opiti" i "um" srpske!

Slaviša K. Miljković, jedan od osnivača društva Serbona i časopisa Glas Serbone, "šokirao" je slušaoce svojim predavanjem proteklog vikenda o srpskom jeziku, njegovom očuvanju i izvesnoj šifri koja otkriva duboku tajnu našeg jezika, ravnu magiji. NJegova istraživanja zvanična lingvistika neće ni da pogleda, ali on tvrdi da je srpski jezik najstariji i da su od njega potekli svi drugi jezici!

Slaviša K.Miljković, odgonetatelj srpskog jezika (foto: Pravda)

Na njegovoj vizit karti stoji – slikar i odgonetatelj srbskog jezika. On je samouk kada je u pitanju proučavanje i realizacija slikarstva, jezika i istorije. Izdao je dvanaest knjiga, koje "daju dosad neispričanu priču o staroj srbskoj duhovnosti koja počiva na Vrhovnom Bogu, koji je Tvorac i Vrhovni Ploditelj". Predavanje koje je održao u Kuli Nebojša u okviru Akademskog sektora Vitez Festa, privuklo je ljubitelje jezika, srpskog jezika, tradicije i intriga, a on otkriva o čemu se radi u njegovoj "jezičkoj šifri" i sa kakvim problemima se susreće pri prezentovanju svog istraživanja.  Koliko smo uspeli da očuvamo naš jezik? Srpski jezik se čuva sam, nema potrebe da ga čuva niko. Međutim, treba da se učine pomaci da se srpski stavi na ono mesto koje mu pripada. Danas naša deca uče da je naš jezik na onom velikom stablu jezika smešten negde tamo u sitnim grančicama, međutim, srpski jezik je koren svih jezika. Baš svih svetskih jezika? Ja sam u svojih dvanaest jezikoslovnih knjiga pokazao da su iz srpskog jezika direktno nastali jezici kao što su japanski, kineski, staroiranski, starojevrejski, starogrčki, latinski, odnosno, svaki jezik, živi ili mrtvi na kugli zemaljskoj. U knjizi sam pokazao šifru na kojoj počiva srpski jezik i ona apsolutno iz pet klasičnih srpskih elemenata sastavljena, odgoneta svaku reč iz bilo kog jezika.  Ja mnogim mojim protivnicima unutar jezika kažem ovako: "Nađite mi bilo koju reč iz bilo kog jezika koja ne odgovara šifri i ja ću bataliti jezik i preći ponovo na slikarstvo". 
Tu šifru ste Vi otkrili?
Da. Ona može da se nauči i može je proveriti svako ko zna srpski jezik po sistemu odmah i sad. 
Koliko je potrebno vremena da se ona nauči?
Vrlo malo. Treba da se zapamti značenje svakog slova i svake dvoslovne odrednice, a to je vrlo lako zapamtiti, jer ono proističe iz značenja srpskih slova. Kad kažemo "ša", što u srpskom jeziku znači voda, imamo "Š" – zemlja, površina, osnova i "A" – Bog, zemlja, horizontala. Dakle, Bog dao vodu. Vodu vidimo samo dok teče površinom. Kao paru je ne doživljavamo kao vodu. A ni pod zemljom je ne vidimo. Voda je određena površinom i Bogom koji je dao vodu. 

Šta je sačinjava?
Svaka ta šifra počiva na pet klasičnih srpskih elemenata, a to su: brojčana i grafička vrednost, zvučna i idejna vrednost slova i srpska religija.  Da li ste nekada pokušali da plasirate tu šifru kako bi se našla u udžbenicima srpskog jezika?
Kako kada su moje knjige u niškim bibliotekama zabranjene? Ja odnesem moje knjige na poklon upravniku Univerzitetske biblioteke, a on mi baci knjigu čim vidi u naslovu da piše "SrBski". I kaže: "Da dođeš da uzmeš i one knjige koje si već doneo, a ja nisam bio tu, pa su ih ovi preuzeli". Sličan je odnos i u Narodnoj biblioteci i u biblioteci na Filozofskom fakultetu. 
Držite li neka predavanja kojima propagirate svoju jezičku ideologiju?
Držao sam u Bristolu pre nekoliko godina. Posle praznika treba da idem da držim jedno predavanje u Mladenovcu. U Nišu, takođe, držim predavanja. Naravno, to su sve nezavisne institucije koje me pozivaju. Skoro sam gostovao u regionalnoj televiziji Laser itd.  Ko Vas podržava?
Podržavaju me svi samosvojni ljudi, koji umeju da razmišljaju svojom glavom. Naš narod kaže ,,Budale veruju, pametni proveravaju”. Umesto da veruju da je opijum latinska reč, neka provere, pa da vide da nije. Tako za svaku reč. Ako imaju šifru, koju sam prikazao u svojih šest knjiga, sve im je prikazano i jasno.
Koliko je jezik bitan za jedan narod? Ne postoji nijedan narod izvan svog jezika. Mi smo okruženi narodima koji su pokrali srpski jezik i proglasili ga svojim. Ja sam ovde u knjizi koja se zove "Odgonetanje starogrčkih reči", obradio 1.800 starogrčkih reči na pet stotina stranica i ovom jezičkom šifrom dokazao da ne postoji nijedna starogrčka reč koja nije srpska. Ta šifra je toliko moćna da ulazi u gramatiku, u promene, deklinacije, članove i uvek ti nastavci i te promene nastaju unutar srpske jezičke matrice. Ne mogu drugačije. Toliko je moćan naš jezik i treba ga vaspostaviti gde mu je mesto da ga deca uče kao osnovu, da se ne skraćuje broj časova u školi na račun nekih drugih predmeta i naravno da se govori istina o srpskom jeziku, koja trenutno ne postoji, jer je Srpska akademija nauka postala lažljiva antisrpska kada je u pitanju naš jezik i naša istorija. Obrazovni sistem je oslonjen na antisrpsku akademiju nauka. Deca nam uče laži o sopstvenom jeziku i istoriji.

Koji je interes SANU da čini takav ,,prestup” i nepravdu prema našem jeziku? Zato što njome gospodare oni koji ne misle dobro srpskom jeziku. Setimo se samo šta je sve sadašnji predsednik SANU govorio godinama. On ne misli dobro ni narodu, ni jeziku. 
Mislite li da smo zbog korišćenja pozajmljenica izgubili ko zna koliko hiljada reči decenijama i stotinama godina unazad?
Naravno. Ja sam napisao knjigu "Srbizmi u japanskom jeziku", srbizmi u latinskom i francuskom, gde pokazujem da su ti jezici direktno nastali iz srpskog. U latinskom postoji reč "opium" i znači onaj koji opija um. Međutim, naši akademičari, završili ne znam ni ja koje škole, kažu: "Opijum je latinska reč", a sami tvrde da su glagloli ,"piti" i "opit" i imenica "u" klasično srpske. Pa kako to? Šta je sa stranim rečima u srpskom jeziku? Oni ljudi koji govore srpskim jezikom, znaju da cene ono što govore i nisu "emancipicovani", pa stavljaju u svoj govor reči koje ne razumeju. Ne postoji u našem jeziku strana reč koja se tek tako odomaćila. Sve strane reči koje koristimo jesu srpske. Otišle su kao srpske, vratile se blago izmenjene. Jedna od čuvenih reči koja se koristi kod nas je "brend" i to nije srpska reč. Međutim, kada se pročita značenjima srpskih reči i slova, mi vidimo suštinu. "Br" značenje vožnje ili kretanja. "End" jeste naše "dobro". Božije kretanje jeste naše dobro. Pa šta je brend? Trudimo se da ostvarimo brend, odnosno da ostvarimo naše dobro kretanjem, radom, aktivnostima. To je srpska reč koja je otišla iz srpskog jezika i vratila nam se kao strana.

Koliko Vitez Fest na kojem ste držali predavanje nastoji da očuva kulturom i tradicijom naš jezik?
Srpski jezik je najstariji vitez. Zašto? Zato što je srpski jezik vaspostavljen na reči od Boga radi istine i kretanju od Boga radi spajanja. Srpsko pismo je vaspostavljeno na principu ,,prav”, jer izvorno pismo od dvadeset slova ima za srednje slovo ,,N”, koje koje u srpskom jeziku između ostalog znači princip prav, koji objedinjuje i drži u ravnoteži dva različita principa. Vitez je oslonjen na princip prav, jer brani, sledi srpskog ratnog boga, koji nikad nije bio osvajački bog. Sledi principe vrhovnog Boga koji je tvorac – ploditelj, principe sunca – sjajan u svemu. Prikazuje viteza u punoj oplodnoj snazi. Viteški red je direktno oslonjen na srpsko pismo. Izvor: Pravda/Katarina Tomović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA