Najnovije

Epl možda radi na stvaranju taksi službe bez vozača

Epl trenutno radi na projektu nazvanom "Titan" pod kojim mediji i većina građana sveta pretpostavlja stvaranje revolucionarnog električnog automobila bez vozača.

Apple

I dok je još uvek sve u domeni nagađanja, finansijska kompanija Pajper DŽefri takođe nagađa, ali u drugom smeru koji je zapravo mnogo zanimljiviji.

Analitičari pokušavaju da shvate zašto je Epl uložio milijardu dolara u kinesku kompaniju Didi Chuxing koja predstavlja pandan zapadnom Uberu. Pajper DŽefri zato ističe kako je korisnicima Ubera i Didi Chuxinga uglavnom nevažno koje će auto doći po njih – oni mare samo za lakoću narudžbine putem smartfona koje će ih na kraju odvesti od tačke A do tačke B.

Zato, nagađa Pajper DŽefri, Epl možda ne radi na projektu gradnje novog električnog automobila nego cilja ka znatno višem cilju koji do sada nije ozbiljno razmatran.

Zamislite da putem svoga Eplfona možete da pozovete automobil bez vozača. U tom automobilu reći ćete Siri gde želite da idete, informisaćete se o gužvama, reći joj da pusti vašu omiljenu pesmu i opustiti se u vožnji koja sledi. Naravno, sve vreme rukujete svojim tabletom ili laptopom koji je povezan na bežični internet u samom automobilu.

Pajper DŽefri ističe kako je Epl softverska i hardverska kompanija, a ne firma koja želi da pravi automobile. Ukratko, postoji određena verovatnoća da Epl zapravo pokreće najveću taksi službu na svetu koju će krasiti automobili bez vozača. IZVOR: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA