Najnovije

HAOS U ŠAPCU: Naprednjaci lomili kutije za glasanje! (VIDEO)

Napeta situacija u Skupštini grada Šapca kulminirala je kada su odbornici Srpske napredne stranke prekinuli konstitutivnu sednicu bacanjem glasačkih kutija po sali.

Zamalo da izbije i tuča (Foto: pintskrin)

Odbornici SNS-a su, nezadovoljni načinom na koji najstariji odbornik Sreten Radovanović vodi prvo zasedanje, u više navrata pokušali da prekinu konstitutivnu sednicu Skupštine. Sednica je počela u 10 časova, a tokom višečasovnog prekida obezbeđenje je izvelo neke odbornike.
Vladajuću koaliciju u Šapcu dogovorile su grupe stranaka okupljenih oko bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Koaliciju čine Grupa građana "Šabac je naš", Zajedno za Šabac, Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i Grupa građana "Selo-grad", kao i grupacija koju čine Zapadna Srbija, Levica Srbije, Nova stranka, Nova Srbija i bivši odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije okupljeni u grupu "Pobeda za Šabac". Oni zajedno imaju 38 odbornika, u Skupštini koja ima 69 odbornika. U Skupštinu Šapca ušli su i Srpska napredna stranka i PUPS sa 28 i Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija sa četiri odbornika. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je i okupio svu (republičku) opoziciju u jedan tabor izjavio je da su građani Šapca i cele Srbije danas imali priliku da vide zašto SNS u tom gradu nije pobedila njega i koalicione partnere. Sednica, koja je prekinuta oko 14č, nastavljena je bez odbornika SNS-a, koji su zbog lomljenja kutije za izglasavanje predsednika skupštine udaljeni sa sednice. Izvor: agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA