Najnovije

TAČKA UDARA: Severna Koreja ima novu metu - američke baze!

U slučaju provokacije Severna Koreja je spremna da gađa američke baze u regionu, navodi se u izjavi predstavnika Državne komisije za odbranu.

Američka podmornica (Foto: Vikipedija)

Prema navodima u saopštenju, koje prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA, američke vojne baze već se dugo nalaze u dometu preciznog napada Narodne armije Severne Koreje.
Ruska novinska agencija navodi da je saopštenje objavljeno nakon poziva za dolazak američke podmornice na nuklearni pogon "Misisipi" u južnokorejsku luku Busan 13. juna, te strateških manevara u bazi Gvam u kojima su učestvovali bombarderi "B-52".
Pjongjang smatra da takve provokacije "pojačavaju pretnju od nuklearnog rata na Korejskom poluostrvu".
"Slične provokativne akcije protiv Severne Koreje povećavaju pretnju od nuklearnog rata na Severnokorejskom poluostrvu. Trenutna situacija potvrđuje važnost pravca paralelnog razvoja ekonomije i jačanja nuklearnih kapaciteta, a što je odobrila Radnička partija Koreje", ističe se u saopštenju.
Nešto ranije je severnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da odluka SAD da u Busan pošalju podmornicu "Misisipi" predstavlja "direktnu pretnju po tu zemlju i celi region".
Pjongjang optužuje SAD za "neosnovano uvođenje strateških sredstava raznih vrsta na Korejsko poluostrvo i okolinu čime bi već nestabilna situacija mogla da izmakne kontroli".
Podmornica "Misisipi", koja je jedna od najnaprednijih u svetu, opremljena je torpedima i krstarećim raketama "Tomahavk".
Izvor: Srna.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA