Najnovije

Poljska posle penala među najboljih 8!

Fudbaleri Poljske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj pobedom nad Švajcarskom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Foto:Sinhua

Posle regularnih 90 minuta na stadionu 'Žofroa Girar' u Sent Etjenu bilo je nerešeno 1:1, a isti rezultat ostao je i nakon dodatnih 30 minuta.
Poljaci su u penal seriji bili bolji rezultatom 5:4 – Granit DŽaka promašio je čitav gol kod Švajcaraca, a Gžegož Krihovjak odveo svoju selekciju u prvo četvrtfinale u istoriji. Ovo je najveći rezultat nacionalnog tima još od 1982. godine i Svetskog prvenstva u Španiji kada su osvojili bronzanu medalju.  Start utakmice u Sent Etjenu doneo nam je veliku inicijativu Poljske i šansu posle samo 40 sekundi, kada je Levandovski omogućio Miliku praznu mrežu, ali napadač je sa ivice kaznenog prostora prebacio prečku.  Švajcarci su se oslobodili, kreirali nekoliko napada, ali su igrači u belim dresovima ponovo preuzeli kontroli i krenuli sa šansama. Grosicki je šutirao preko gola, Milik još jednom bio neprecizan, a Fabijan Šer propustio da ih kazni za promašaje.  Ipak, u 39. minutu Poljaci su stigli do vođstva – Krosicni je ponovo probio po desnoj stani, zavrnuo u kazneni prostor gde je Levandovski propustio, a Jakub Blaščikovski je prihvatio i mirno poslao kroz noge golamana Zomera.  Tim rezultatom otišlo se na odmor, a nastavak je počeo dobrim pokušajima igrača koji su kombinovali kod prvog gola. Ipak, igrači Vladimira Petkovića su se probudili i kako je vreme odmicalo, bivali sve opasniji. Pretili su Rodriges i Šaćiri, ali je Fabijanski bio siguran, Seferović je pogodio prečku, pre nego što je u finišu napadač Stouk sitija postigao najlepši pogodak u dosadašnjem toku turnira.  Lopta je ubačena sa leve strane, odbrana nije reagovala na pravi način i ona se odbila do Šaćirija koji je uhvatio neverovatne makazice za više od 16 metara i od desnu stativu pogodio za izjednačenje. Otišlo se u produžetke gde je bilo nekoliko velikih šansi, ali su pobednika ipak odlučivali jedanaesterci.  Lihštajner je sigurnim udarcem otvorio seriju, Levandovski na isti način odgovorio, da bi onda DŽaka promašio čitav gol. Tada je rulet okončan – svi ostali izvođači bili su precizni, pa je Krihovjak odveo svoj tim u četvrtfinale.  Od 18 časova na Parku Prinčeva u Parizu igra se ostrvski derbi između Velsa i Severne Irske.  Dan zatvara derbi između Hrvatske i Portugala na terenu Lansa – Bolar Delelisu, a pobednik tog meča igraće u četvrtfinalu sa Poljskom. Izvor:B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA