Najnovije

RUŠENJE OREŠKOVIĆA: Karamarko došao u Sabor i skuplja potpise za opoziv premijera!

Nešto posle 11 sati u hrvatskom parlamentu počeo je sastanak Kluba HDZ, na koji su došli predsednik stranke i prvi potpredsednik Vlade Tomislav Karamarko i većina HDZ-ovih ministara.

Tomislav Karamarko (Foto: Jutjub)

Karamarko, koji je na konferenciji za medije u svojoj stranci najavio da danas pokreće opoziv premijera Tihomira Oreškovića, predstavio je poslanicima dalje korake u rešavanju krize vlasti.
Za pokretanje opoziva Tihomira Oreškovića u Saboru potrebna mu je najmanje petina poslanika, to jest 31 potpis. Ta inicijativa mogla bi da se nađe na dnevnom redu parlamenta već u sredu, 8. juna. Vlada ima osam dana da se izjasni o tom predlogu. Sabor će imati 30 dana od dana kad se opoziv nađe na dnevnom redu da donese odluku. Ako odluči da opozove Oreškovića, s premijerom će pasti i Vlada. Time počinje da teče 30-dnevni rok da se okupi nova parlamentarna većina koja bi podržala novog mandatara i imenovala novog premijera i Vladu. Ako niko ne uspe da okupi parlamentarnu većinu, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović raspustiće Sabor i raspisati nove izbore. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA