Najnovije

INTERVJU SA ZORANOM ŠULC: "Smisao života je borba za opstanak, a u toj žestokoj borbi motivacija je ljubav"

Ona vodi veoma uzbudljov žovpt. Živi na tri lokacije, uživa u čuvanju unuka i pisanju knjiga. O njenom novom romanu "Tren neizbežnog" i životu uopšte, razgovarali smo sa Zoranom Šulc.

Zorana Šulc (Foto: Printskrin)

Ko je Zorana u Beogradu, a ko u Nemačkoj i Crnoj Gori?
- Na svim tim mestima sam ista osoba. Razlika je samo u tome što u Beogradu pišem i dosta izlazim. U Nemačkoj sam posvećena porodici, naročito mojoj unuci Kyri i unuku Ariku. Uživam da sa njima provodim vreme i posmatram kako brzo odrastaju. U Crnu Goru odlazim da bi što više plivala u predivnom Jadranskom moru, šetala i udisala čist vazduh. Gde god da sam, družim se i sa prijateljima koji tu žive i ti naši susreti su uvek od neprocenjive vrednosti - rekla nam je Zorana.
Navedite jedan vaš "tren neizbežnog"
- Bilo ih je više, ali onaj koji je obeležio i promenio moj život je susret sa mojim suprugom, jedne noći u Nemačkoj kada je zaustavio kola dok sam sa drugaricom  čekala prevoz i odbacio nas kući. Posle nedelju dana mi je ponudio brak. Bio je to zaista pravi "tren neizbeznog".
Ko je Ana kada se zaviri u njenu duši, ko je Ana za druge likove u romanu, a ko je za vas?
- Ana može biti svako od nas. Kada zavirimo u bilo čiju dušu pronaći ćemo ranjivo i toplo, dok spolja i za druge likove nameštamo masku iza koje se krijemo. Ana je za mene samo jedna od mnogih devojaka, žena, koja pokušava da se održi na površini ovog prevrtljivog haosa u kome živimo
U romanu pominjete gatare i ljude koji se bave energijom i sličnim stvarima. Da li mislite da ljudi u njima vide nadu i slamku spasa?
- Kod gatara se i ide kada nam je loše u iščekivanju da nas podignu, kažu nešto lepo, pozitivno. To ,kao da je postao sastavni deo života i naravno da kod njih tražimo slamku spasa, nadu da će nam biti bolje. Poznajem moćne ljude koji, dok se ne konsultuju sa svojim, tako zvanim savetodavcima (gatarama), ne preduzimaju ništa - navodi ona.
Da li u životu moramo da doživimo nešto loše da bi mogli ponovo da se rodimo i sagledamo život iz drugog ugla?
- Kako ko. Postoje osobe koje nikada ne nauče lekciju ili ne žele, a ima i onih koji zaista razmisle i ponovo se rode.
Na samom kraju romana glavna junakinja kaže da joj "krv bije kroz vene i da voli." . Da li je to smisao života svake žene?
- Smisao života ne samo svake žene , već i svakog muškarca je borba za opstanak. U toj borbi koja je u današnje vreme žestoka, velika motivacija je kad voliš i kada ti zbog voljene osobe krv bije kroz vene a telo treperi.

Izvor:Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA