Najnovije

ČIZKEJK OD LUBENICE! Recept za neobičnu letnju poslasticu!

Čizkejk od lubenice izgleda prelepo, a i veoma je ukusan. Evo saveta kako da ga napravite...

Lubenica čizjkejk (Foto: Jutjub)

Potrebno je (za bazu): 
- 200g keksa
- 100g putera ili margarina
- nekoliko kapljica zelenog želatina
- 200 g keksa
- 100g putera ili margarina
- nekoliko kapljica crvenog želatina 

Postupak: 
1. Keks smrvite u najsitnije mrvice oklagijom ili blenderom. 
2. Otopite margarin i pomešajte s keksom i želatinom. Lepo umešajte kako bi se smesa sjedinila. Napravite crvenu i zelenu smesu. 
3. Stavite crvenu smesu u kalup za tortu (prečnika 21cm) i koristite poleđinu kašike da lepo poravnate. Napravite prostor oko ivice za zelenu smesu. 
4. Uzmite u šaku malu količinu zelene smese, zgnječite je i potom stavite oko crvene u plehu. Kašikom lepo sve izravnajte. 
Potrebno je (za beli deo): 
- 2/3 kašike želatina u prahu
- 25ml vode
- 250 g krem sira (maskarpone)
- 60g šećera
- 60ml mleka
- 60ml slatke pavlake 
Postupak: 
1. Stavite želatin u vodu, promešajte i ostavite po strani da upije voda. 
2. Umutite slatku pavlaku i ostavite sa strane. 
3. Umutite krem sir mikserom, potom dodajte šećer i mleko. 
4. Zagrejte želatin u mikrotalasnoj pećnici dok se ne otopi. Dodajte ga u smesu s krem sirom i brzo ulupajte. 
5. Dodajte u slatku pavlaku. 
6. Jednu šolju ove smese odvojite sa strane i obojite je u crveno, a potom prospite preko crvene baze. 
7. Preko prosute crvene smese stavite jednu činijicu tako da je poklopite, a potom oko nje sipajte smesu za beli deo. 
8. Ostavite u frižider. 

Potrebno je (za preliv): 
- 345g sveže lubenice bez koštica
- 1 želatin (10g) sa ukusom jagode
- 50 ml vode za želatin 

Postupak: 
1. Lubenice izblendirajte, a potom procedite kroz cediljku. 
2. Želatin rastvorite u vodi, ostavite oko pet minuta da nabubri, ugrejte ga da se istopi (ne da provri!) a potom dodajte u isceđeni sok od lubenice. 
3. Izvadite čizkejk iz frižidera, pomerite činiju kojom ste poklopili crvenu smesu, i polako stavite želatin preko. Poleđinom kašike uklonite mehuriće s površine, ukoliko ih ima. 
4. Stavite u frižider. 

Potrebno je (za ukrašavanje): 
- 100g crne čokolade 
1. Otopite čokoladu i stavite u kesu za šlag, a potom preko čizkejka pomalo iskapajte kako bi napravili crne semke.  Izvor: yumama.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA