Najnovije

TRILER IZAZOVA: Pravi korak sa "Jednim pogrešnim korakom" - roman koji se ne propušta!

U knjižari Delfi u SKC-u 11. avgusta predstavljen je debitantski roman Marka Popovića „Jedan pogrešan korak“.

Marko Popović (Foto: Pravda)

Na promociji su pored autora učestvovali Dejana Milović Buha, voditeljka na Radio Laguni, i Aleksandar D. Kostić, filmski kritičar.
Dejana je najpre predstavila autora, rođenog Beograđanina, kao dramaturga FDU koji je nastavio studije u školi filmske režije u NJujorku. Marko je snimao kratke filmove, radio kao scenarista na televiziji i kao kopirajter u marketinškim agencijama.
Popović je objasnio da se opredelio da napiše klasičan kriminalistički roman, jer su mu trileri omiljen žanr. „Trileri već više od dve decenije dominiraju na svetskom tržištu knjiga i opredelio sam se da napišem roman jer ovaj žanr nije naročito pogodan za dramske tekstove koje sam do sada pisao.“
Aleksandar Kostić je konstatovao da trileri i klasični detektivski romani nisu utemljeni u srpskoj književnosti „i to podiže vrednost Popovićeve knjige, jer je napisao uzbudljiv triler. Neki domaći pisci su pre više decenija pisali krimiće pod pseudonimima za kiosk izdanja jer ugledni izdavači nisu hteli da kupuju autorska prava za taj žanr koji se ubrajao u nižu vrstu lektire“.
„Pisati krimi-roman nije nimalo lak posao“, istakao je Popović, „a da to bude na nekom nivou koji čitaoci traže, jer su u međuvremenu mogli da izgrade ukus čitajući vrhunska dela toga žanra koja stižu sa engleskog i skandinavskog govornog područja. Potrudio sam se da moj literarni prvenac bude uverljiv, sa dobrim zapletom i još boljim obrtima.“
Prema reakcijama prvih čitalaca i dugačkom redu za potpis izgleda da je u tome uspeo.
 Glavni junak Popovićevog romana je Goran Borota koji je odležao dve godine u zatvoru zbog saobraćajke. Nekoliko godina nakon izlaska iz zatvora, njegov mlađi brat Dušan nestaje. Paralelno, opasni kriminalci prete Dušanovoj ženi i sinu i Goran mora da pronađe brata i zaštiti njegovu porodicu. Potraga za Dušanom uvešće Gorana u zamršen krug nasilja, laži i ucena i naterati ga da učini nešto od čega je godinama bežao – da zakorači duboko u tajne iz prošlosti i suoči se sa istinom o svom bratu, ali i o sebi.
Izvor: Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA